Ázsiai Hendikep Stratégia - Mit jelent az ázsiai hendikep fogadás?

Az ázsiai hendikep egy igen népszerű fogadási típus labdarúgó mérkőzések (futball) esetében, amely főleg Ázsiában örvend nagy népszerűségnek (és a nevét is innen kapta). Sőt, Ázsiában ez tekinthető az alap fogadási típusnak. A fogadási típusokról nem fogok regényt írni, mert úgy gondolom, elég sok egyértelmű lehetőség szerepel köztük. Amiről viszont ejteni érdemes egy pár szót, az a hendikep fogadások, különösen az ázsiai hendikep fogalma.

Bukmékerek, Ahol Lehet Fogadni Ázsiai Hendikep (2020)

4.8/5
 • Sportfogádas Bonusz 100% akár 20.000HUF
 • Minden hétvégén 50 %-os feltöltési bónusz
 • Összes játék: 400+
 • Hüségprogram, VIP program
 • Minden hétfon 50 ingyenes pörgetés
 • Magyar felület és ügyfélszolgálat

Biztonságos fizetési módszerek

JÁTÉKOK & ÉLŐ KASZINÓ

100% akár 15.000ft

Üdvözlő bónusz

Regisztrációs Bónusz | *T&C’s apply

Min. tet: 0.10€
Min, odds: 1.20

5.0
5/5
Sportfogadó oldalak

120% akár 50.000ft

Üdvözlő bónusz

Regisztrációs Bónusz | *T&C’s apply

Min. tet: 0.50€
Min, odds: 1.50

4.9
4.9/5
Sportfogadó oldalak

100% akár 30.500ft

Üdvözlő bónusz

Regisztrációs Bónusz | *T&C’s apply

Min. tet: 0.10€
Min, odds: 1.20

4.4
4.4/5

100% akár 35.000ft

Üdvözlő bónusz

Regisztrációs Bónusz | *T&C’s apply

Min. tet: 0.50€
Min, odds: 1.50

4.2
4.2/5

Mit jelent az ázsiai hendikep fogadás?

Alapesetben arra fogadhatunk, hogy ki nyer meg egy meccset, ill. döntetlen lesz az eredmény (1X2). A hendikep fogadásnál úgy is nyerhetünk, ha a vesztes csapatra fogadunk. Miért? A hendikep fogadásnál (hendikep = hátrány) az egyik csapatot hátrányba, vagy előnybe (nézőpont kérdése) hozzuk, és a végeredményt a hendikep értékének hozzáadásával számoljuk ki. Pl. egy Ferencváros – Újpest meccsen adunk az Újpestnek egy gól előnyt (+1), akkor a fogadásunk (ha az Újpestre fogadtunk) nemcsak akkor nyertes, ha ténylegesen nyer az Újpest, hanem akkor is, ha döntetlen a mérkőzés végeredménye. Értelemszerűen ebben az esetben a Ferencváros mellett -1 áll, tehát a Fradinak két góllal kell ténylegesen nyernie, hogy a fogadásunk nyertes legyen, ha rájuk fogadunk, mivel a hendikeppel kalkulált végeredmény ebben az esetben az alábbiak szerint jön ki:

FTC – Újpest 2 : 0
Fogadásunk FTC -1
Hendikeppel számolt végeredmény FTC – Újpest 1:0, nyertünk, ha a Fradira fogadtunk.

Ha a Fradi csak egy góllal nyert volna, akkor a hendikeppel számolt eredmény döntetlen, így bármelyik csapatra fogadunk, veszítünk. A hendikepek kedvelt fajtája az ún. ázsiai hendikep, mely kizárja a döntetlenek lehetőségét, ill. visszaadja a tétet döntetlen esetén.

A legnépszerűbb ázsiai hendikep fogadási típusok

Az ázsiai hendikep fogadásnak az a lényege, hogy a döntetlen eltűnik a lehetséges kimenetelek közül, így csak két lehetséges kimenetelre lehet fogadni. Az ázsiai hendikep egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fogadók körében, mert leegyszerűsíti azokat a számításokat, amelyeket meg kell tenni az optimális fogadás érdekében. A hendikep típusú fogadások esetében az egyik csapat egy virtuális előnnyel indul a mérkőzés kezdete előtt. Ha olyan csapatra teszi fogadását, amely a virtuális előnyt is beleszámolva nyer, akkor megnyerte a fogadást.. Az ázsiai hendikep ennél egy hangyányit bonyolultabb ugyan, de azért nem kell tőle megijedni. Annyi a lényege, hogy mint ahogyan a klasszikus hendikep fogadás esetében, az egyik csapat itt is egy adott előnnyel indul, és ugyebár két végkimenetel lehetséges. De most jön egy kis csavar: amennyiben a hendikep révén számított eredmény döntetlen, akkor az online sportfogadási iroda visszacsengeti a fogadásra feltett tétet. Ahhoz, hogy megérthesd az ázsiai hendikep pontos működését az alábbiakban néhány típusán keresztül és ázsiai hendikep gólok révén fogom bemutatni neked.

 • AH +0.0 – ez lényegében a DNB (draw no bet) fogadás ázsiai megfelelője, hiszen döntetlen esetén visszajár a tétünk. Akkor nyerhetünk, ha az általunk választott csapat megnyeri a találkozót.
 • AH +0.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a választott csapat megnyeri a találkozót. Ha vereséget szenved, elvesztettük a tétünk. De mi történik döntetlen esetén? A +0.25 két fogadást foglal magába, egy +0.0 és egy +0.50 tippet, amelyek között fele-fele arányben megoszlik a feltett tétünk. A +0.0 egy draw no bet fogadásnak felel meg, ezért a tétünk fele visszajár. A +0.50 esetében pedig arra fogadunk, hogy a választott csapat nyer vagy döntetlent ér el, így tehát a tét másik fele nyertes lesz.
 • AH +0.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Amennyiben vereséget szenved, elveszítjük a tétet.
 • AH +0.75 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.50 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.
 • AH +1.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a teljes feltett tétet visszakapjuk. Magyarázat: az ázsiai hendikep két kimeneteles fogadás, ezért minden egészes határ esetén van olyan eshetőség, amikor a feltett pénzünket visszakapjuk. Ez az eshetőség ennél a +1.0-esnél csapatunk 1 gólos veresége, míg a +2.0-esnél a 2 gólos vereség lesz.
 • AH +1.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a tét megosztásra kerül és fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat:a két fogadás, amire megoszlik a tét: +1.5 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi lesz a nyertes, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.
 • AH +1.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent ér el, vagy 1 gólos vereséget szenved. Minden más esetben elveszítjük a tétet.
 • AH +1.75 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gólos vereséget szenved. Ha 2 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat:a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +1.5 és +2.0. Csapatunk 2 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.
 • AH +2.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, döntetlent ér el, vagy 1 góllal vereséget szenved. Ha a csapatunk 2 gólos különbséggel vereséget szenved, visszakapjuk a teljes feltett tétet.
Legjobb magyar online sportfogádas bónusz

Mínuszos ázsiai hendikepek

 • AH -0.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 1 góllal megnyeri a találkozót. Ha döntetlent ér el, a tét megosztásra kerül és egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.0 és -0.50. Csapatunk döntetlent ért el, ezért előbbi miatt a tét fele visszajár, míg utóbbi miatt a másik felét elveszítjük.
 • AH -0.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a meccset. Minden más esetben elveszítjük a feltett tétet.
 • AH -0.75 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyert, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -0.50 és -1.0. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár.
 • AH -1.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha a csapat 1 gól különbséggel nyer, a tétet visszakapjuk.
 • AH -1.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyer, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.0 és -1.50. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén, előbbi miatt a tét fele visszajár, utóbbi miatt a másik felét elveszítjük.
 • AH -1.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót.
 • AH -1.75 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.50 és -2.0. Csapatunk 2 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár.
 • AH -2.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a feltett tétet visszakapjuk.

A hendikep, különösen az ázsiai hendikep fogadás alkalmazása előnyös a fogadásoknál, jól felmérve az esélyeket és ehhez mérten kiválasztani egy hendit lényegesen nagyobb esélyt kínál a nyerésre, mint a sima, 1X2 fogadások. Többek között ezért van utcahossz hátrányban az on-line irodákhoz képest a Szerencsejáték Zrt. a Tippmix-el, mivel ott csak néhány eseményre van, és ott is korlátozottan lehetőség, és csak sima hendi megtételére.

Szeretnél exkluziv tippeket minden nap emailen?

Mi ingyen adjuk! Egyetlen dolog amit csinálnod kell,hogy regisztrálj az alábbi
irodák közül egyikhez és külddj egy képernyőfotót, amelyen látszik a felhasználó
neved és a befizetett összeg (min befizetés 6 000 HUF). Küldd el a képernyőfotót
az
[email protected] email cimre és max 24 órán belül ingynesen
fogod kapni a tippeket naponta.
Figyelem: fontos, hogy egy olyan irodát válassz ahol még
nincs számlád,katt bármelyik fotóra és regisztrálj onnan, másképp nem kapod meg
az exkluziv tippeket.
70-%-os nyerési arányt biztositunk ingyenes exkluziv tippeinkkel.