Ázsiai Hendikep Stratégia - Mit jelent az ázsiai hendikep fogadás?

Az ázsiai hendikep egy igen népszerű fogadási típus labdarúgó mérkőzések (futball) esetében, amely főleg Ázsiában örvend nagy népszerűségnek (és a nevét is innen kapta). Sőt, Ázsiában ez tekinthető az alap fogadási típusnak. A fogadási típusokról nem fogok regényt írni, mert úgy gondolom, elég sok egyértelmű lehetőség szerepel köztük. Amiről viszont ejteni érdemes egy pár szót, az a hendikep fogadások, különösen az ázsiai hendikep fogalma.

Bukmékerek, Ahol Lehet Fogadni Ázsiai Hendikep (2020)

4.8/5
 • Sportfogádas Bonusz 100% akár 20.000HUF
 • Minden hétvégén 50 %-os feltöltési bónusz
 • Összes játék: 400+
 • Hüségprogram, VIP program
 • Minden hétfon 50 ingyenes pörgetés
 • Magyar felület és ügyfélszolgálat

Biztonságos fizetési módszerek

JÁTÉKOK & ÉLŐ KASZINÓ

100% akár 15.000ft

Üdvözlő bónusz

Regisztrációs Bónusz | *T&C’s apply

Min. tet: 0.10€
Min, odds: 1.20

5.0
5/5
Sportfogadó oldalak

120% akár 50.000ft

Üdvözlő bónusz

Regisztrációs Bónusz | *T&C’s apply

Min. tet: 0.50€
Min, odds: 1.50

4.9
4.9/5
Sportfogadó oldalak

100% akár 30.500ft

Üdvözlő bónusz

Regisztrációs Bónusz | *T&C’s apply

Min. tet: 0.10€
Min, odds: 1.20

4.4
4.4/5

100% akár 35.000ft

Üdvözlő bónusz

Regisztrációs Bónusz | *T&C’s apply

Min. tet: 0.50€
Min, odds: 1.50

4.2
4.2/5

Mit jelent az ázsiai hendikep fogadás?

Alapesetben arra fogadhatunk, hogy ki nyer meg egy meccset, ill. döntetlen lesz az eredmény (1X2). A hendikep fogadásnál úgy is nyerhetünk, ha a vesztes csapatra fogadunk. Miért? A hendikep fogadásnál (hendikep = hátrány) az egyik csapatot hátrányba, vagy előnybe (nézőpont kérdése) hozzuk, és a végeredményt a hendikep értékének hozzáadásával számoljuk ki. Pl. egy Ferencváros – Újpest meccsen adunk az Újpestnek egy gól előnyt (+1), akkor a fogadásunk (ha az Újpestre fogadtunk) nemcsak akkor nyertes, ha ténylegesen nyer az Újpest, hanem akkor is, ha döntetlen a mérkőzés végeredménye. Értelemszerűen ebben az esetben a Ferencváros mellett -1 áll, tehát a Fradinak két góllal kell ténylegesen nyernie, hogy a fogadásunk nyertes legyen, ha rájuk fogadunk, mivel a hendikeppel kalkulált végeredmény ebben az esetben az alábbiak szerint jön ki:

FTC – Újpest 2 : 0
Fogadásunk FTC -1
Hendikeppel számolt végeredmény FTC – Újpest 1:0, nyertünk, ha a Fradira fogadtunk.

Ha a Fradi csak egy góllal nyert volna, akkor a hendikeppel számolt eredmény döntetlen, így bármelyik csapatra fogadunk, veszítünk. A hendikepek kedvelt fajtája az ún. ázsiai hendikep, mely kizárja a döntetlenek lehetőségét, ill. visszaadja a tétet döntetlen esetén.

A legnépszerűbb ázsiai hendikep fogadási típusok

Az ázsiai hendikep fogadásnak az a lényege, hogy a döntetlen eltűnik a lehetséges kimenetelek közül, így csak két lehetséges kimenetelre lehet fogadni. Az ázsiai hendikep egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fogadók körében, mert leegyszerűsíti azokat a számításokat, amelyeket meg kell tenni az optimális fogadás érdekében. A hendikep típusú fogadások esetében az egyik csapat egy virtuális előnnyel indul a mérkőzés kezdete előtt. Ha olyan csapatra teszi fogadását, amely a virtuális előnyt is beleszámolva nyer, akkor megnyerte a fogadást.. Az ázsiai hendikep ennél egy hangyányit bonyolultabb ugyan, de azért nem kell tőle megijedni. Annyi a lényege, hogy mint ahogyan a klasszikus hendikep fogadás esetében, az egyik csapat itt is egy adott előnnyel indul, és ugyebár két végkimenetel lehetséges. De most jön egy kis csavar: amennyiben a hendikep révén számított eredmény döntetlen, akkor az online sportfogadási iroda visszacsengeti a fogadásra feltett tétet. Ahhoz, hogy megérthesd az ázsiai hendikep pontos működését az alábbiakban néhány típusán keresztül és ázsiai hendikep gólok révén fogom bemutatni neked.

 • AH +0.0 – ez lényegében a DNB (draw no bet) fogadás ázsiai megfelelője, hiszen döntetlen esetén visszajár a tétünk. Akkor nyerhetünk, ha az általunk választott csapat megnyeri a találkozót.
 • AH +0.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a választott csapat megnyeri a találkozót. Ha vereséget szenved, elvesztettük a tétünk. De mi történik döntetlen esetén? A +0.25 két fogadást foglal magába, egy +0.0 és egy +0.50 tippet, amelyek között fele-fele arányben megoszlik a feltett tétünk. A +0.0 egy draw no bet fogadásnak felel meg, ezért a tétünk fele visszajár. A +0.50 esetében pedig arra fogadunk, hogy a választott csapat nyer vagy döntetlent ér el, így tehát a tét másik fele nyertes lesz.
 • AH +0.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Amennyiben vereséget szenved, elveszítjük a tétet.
 • AH +0.75 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.50 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.
 • AH +1.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a teljes feltett tétet visszakapjuk. Magyarázat: az ázsiai hendikep két kimeneteles fogadás, ezért minden egészes határ esetén van olyan eshetőség, amikor a feltett pénzünket visszakapjuk. Ez az eshetőség ennél a +1.0-esnél csapatunk 1 gólos veresége, míg a +2.0-esnél a 2 gólos vereség lesz.
 • AH +1.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a tét megosztásra kerül és fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat:a két fogadás, amire megoszlik a tét: +1.5 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi lesz a nyertes, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.
 • AH +1.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent ér el, vagy 1 gólos vereséget szenved. Minden más esetben elveszítjük a tétet.
 • AH +1.75 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gólos vereséget szenved. Ha 2 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat:a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +1.5 és +2.0. Csapatunk 2 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.
 • AH +2.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, döntetlent ér el, vagy 1 góllal vereséget szenved. Ha a csapatunk 2 gólos különbséggel vereséget szenved, visszakapjuk a teljes feltett tétet.
Legjobb magyar online sportfogádas bónusz

Mínuszos ázsiai hendikepek

 • AH -0.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 1 góllal megnyeri a találkozót. Ha döntetlent ér el, a tét megosztásra kerül és egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.0 és -0.50. Csapatunk döntetlent ért el, ezért előbbi miatt a tét fele visszajár, míg utóbbi miatt a másik felét elveszítjük.
 • AH -0.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a meccset. Minden más esetben elveszítjük a feltett tétet.
 • AH -0.75 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyert, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -0.50 és -1.0. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár.
 • AH -1.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha a csapat 1 gól különbséggel nyer, a tétet visszakapjuk.
 • AH -1.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyer, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.0 és -1.50. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén, előbbi miatt a tét fele visszajár, utóbbi miatt a másik felét elveszítjük.
 • AH -1.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót.
 • AH -1.75 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.50 és -2.0. Csapatunk 2 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár.
 • AH -2.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a feltett tétet visszakapjuk.

A hendikep, különösen az ázsiai hendikep fogadás alkalmazása előnyös a fogadásoknál, jól felmérve az esélyeket és ehhez mérten kiválasztani egy hendit lényegesen nagyobb esélyt kínál a nyerésre, mint a sima, 1X2 fogadások. Többek között ezért van utcahossz hátrányban az on-line irodákhoz képest a Szerencsejáték Zrt. a Tippmix-el, mivel ott csak néhány eseményre van, és ott is korlátozottan lehetőség, és csak sima hendi megtételére.