Tegyük félre a kifogásgenerátort – Horti Gábor jegyzete

Tegyük félre a kifogásgenerátort – Horti Gábor jegyzete

Csak a győzelem az elfogadható.

Férfiak, gyönyörű magyarválogatott-mezbe bújva, nincs már semmi menedék, hogy bármi is kiessen a kifogásgenerátorból. Csak a győzelem!

Az van, hogy ebbe a hétfő esti meccsbe bele kell pakolni – sőt, gyömöszölni – az eddig csak laposban vagy a nemzeti óvatosban bejelzett érzelmi cuccot, de telibe! Már nincs maradása az óvatos okoskodásnak, a magyaros matekozásnak, nyilván tudják a főszereplők, ez az, ami mindent összerombol, közben a legnagyobb elméleti menekülőzóna, ami soha, de tényleg soha nem jött be. Már nulla a lehetőség az edzőkre húzni a meg nem értés ruhászacskóját, sehol a közelben bármi felhozó lejm csata, a formahanyatlást is dobni kell a vérbe, sehol egy piti edzőmeccs, amire hivatkozni szabadna, hogy majd ott valaki karaj lesz, aztán a fontos meccsen ő durván odacsap. Hétfő este eljön az igazság órája, amin akár labdarúgásilag, akár történelmileg csúcsra jár Magyarország.

Az óvatosabbak csak a sportélményt emelik fel, a nagy álmodozók pedig a régi idők területét olvadoznák. Nem kell ide nagy ideológia, szimplán oda kell verni a tótoknak, semmi lazázás, szigorban és keménységben, legalább, mint a fogpiszkáló. Amúgy az ellenség szépen kifiléztetett a horvátok ellen. A szlovákok a horvátok ellen akartak volna makacskodni, bőszen háborogni, hogy Harmsík meg minden, csak hogy azok nem átallottak úgy nekiiramodni, hogy abban nem nagyon volt köszönet. Sima négyes, ettől még az ajrósportos kiskoma, a sportegyes bemondó is beájult, volt ott hümmögés, hogy ez mit jelent magyarságnak, és tényleg ez nagyon baba lett volna, ha nincs közben a monte-xnegrós bukta, a torok kéményseprője. A felkészölős portéka. Ami elég gyatra lett! Vagy legalább szívtelen. Onnan nem is lehet elindulni, az semmi. Ez a hétfői kiselejtező a legnagyobb sportesemény idehaza. Tényleg az öttusa meg röplabda ott van, de ennél most nincs nagyobb. Ha ebből blama lesz, akkor kuka ez egész meló, temető a gyönyörű Eb-stadion, a honfiak bősz jegycibázása, tényleg fuccsba minden!

Ne kelljen már fogadkozni, üssön a magyar!

Powered by Live Score & Live Score App