Online Kaszinó útmutató - Nyerőgépek

Nyerőgépek

Slots (vagy pokies, ha tetszik) már jóval hosszabb ideje léteznek, mint az online kaszinók. Valójában, a pénznyerő automaták már évtizedek óta működnek a valódi kaszinókban, és a fogadási üzletekben és pubokban is megtalálhatók voltak. Mióta a nyerőgépeket az online kaszinókhoz igazították, átesetek egy teljes evolúción. Ismerd meg a nyerőgépek világát és hogy, hogyan játszhatsz velük.

Mik a nyerőgépek?

A nyerőgépek számos formában és stílusban kerülnek kiadásra, de mindegyiknek van néhány közös tulajdonsága. Van tekercsük (legalább három), és ezek a tekercsek szimbólumokat mutatnak, amelyek hatalmas sokszínűségben tűnhetnek fel. A nyerőgép típusától függően a gépek többé-kevésbé kidolgozottak. A régi időkben egy érmét kellett bedobni egy résbe (innen a név – angolul slot), majd meghúzni a kart, hogy elinduljanak a tekercse. Nálunk a kar miatt sokan csak félkarú rablóként hívták ezt a gépet. Napjainkban a kaszinókban egy gombnyomásra kezdenek forogni a tárcsák.

Az online kaszinókon egy virtuális gombra kattintva érhetők el a tekercsek. Attól függően, hogy melyik slottal játszol, kapsz egy beállított vagy rugalmas számú nyerővonalat, és lehet, hogy kiválthatsz valamilyen bónuszjátékot.

A nyerőgépek a legegyszerűbb és legalapibb típusú kaszinójáték, amely általában a legmagasabb ház részesedéssel is bír. Mégis, nagyon kellemes időtöltést tesznek lehetővé, és egy kis szerencsével nagyon nagy nyereményt nyerhetsz.

A nyerőgépek típusai

Az online kaszinókban gyakran találhatók meg olyan nyerőgépek, amelyeket gyakran típus szerint csoportosítanak. Lehet, hogy rendezheted a video slotokat a téma vagy a különleges funkciók szerint, de a legtöbb kaszinó között a következők a leggyakoribbak:

Klasszikus

A klasszikus nyerőgépek általában gyümölcsöket jelenítenek meg, és leginkább a régi játékgépekre hajaznak. Itt gyakran csak három tekercset találsz, alig több mint öt nyerővonallal. A szimbólumok különböző gyümölcsök, BAR szimbólumok, 7-esek és harangok, néha gyémántok is előfordulhatnak. Általában nincs lehetőség ingyen pörgetést nyerni, vagy bármilyen bónuszjátékot játszani. Egyszerűen beállítod a tétet, és elindulnak a tekercsek.

Videó

Leggyakrabban online kaszinókban találhatsz video slotokkal. Ezek sokkal bonyolultabbak, mint a klasszikus nyerőgépek, és gyakran legalább 5 tárcsát adnak meg 3 sorral, de manapság több tárcsa és sor is határozottan lehetséges. A video nyerőgépekhez mindig van valami téma, amely olyan szimbólumokat tartalmaz, amelyek a téma jellemző szereplőit ábrázolják. Így aranyból, szivárványból és lóherékből álló szimbólumokat találhatsz a tekercseken, ha a téma pl. az “ír szerencse”.

Ezen túlmenően a video slotok különleges tulajdonságokkal és szimbólumokkal rendelkeznek, mint a wildok, a bónusz szimbólumok, a scatterek. Lehet, hogy lesznek kiterjedő vagy sticky wild szimbólumokhoz kapcsolódó események, ingyenes pörgetések, újrapörgetések, minijátékok és még sok más. A nyerővonalak beállíthatók vagy rugalmasak. Nincsenek beállított szabályok, amelyek minden nyerőgépre érvényesek. A változatok szinte végtelenek és a nyerőgépek folyamatosan új és innovatív ötleteket kínálnak.

3D

A 3D nyerőgép olyan, mint számos más video slot, csak egyszerűen bonyolultabb grafikákat kínálnak, mintha animációs filmeket néznénk. A játék mechanikája általában ugyanaz, mint az egyszerűbb kinézetű video slotok, ami azt jelenti, hogy számos különlegességet is kaphatsz itt. Lehet, hogy több az animáció és speciális effektus, amikor játszod ezeket a nyerőgépeket, ami hozzáad a szórakoztatás élményéhez.

Progresszívek

Átfogó cikkünk van a progresszív jackpotokról, ahol többet megtudhatsz róluk. A progresszívek lehetnek klasszikus nyerőgépek, video slotok és 3D slotok is, és az egyetlen dolog, ami közös bennük, egy progresszív jackpot, amelyet itt nyerhetsz meg.

Szimbólumok

A tárcsák szimbólumai minden játék lényeges jellemzője, és számos különböző típussal találkozhatsz egy video slottal való játék során. Gyakran a klasszikus nyerőgépek nem rendelkeznek speciális szimbólumokkal, bár a korszerűbbek már tartalmaznak wild vagy bónusz szimbólumokat is.

Standard

A szimbólumok többsége a tárcsákon meglehetősen szabványos. Eltekintve attól a ténytől, hogy bemutathatják a nyerőgép témájához kapcsolódó elemeket, gyakran találkozhatsz az alacsonyan fizető kártya szimbólumokkal vagy számokkal. A témához kapcsolódó szimbólumok inkább magasabb értékűek. A standard szimbólumokhoz különböző értékeket rendelnek hozzá. Meg kell vizsgálni az adott játék szabályait, hogy megtudd, melyik a legmagasabb értékű szimbólum, és ezekből lehet kiindulni.

A szimbólumokat szinte mindig össze kell kötni egy nyerővonalon, legalább három egymást követő sorban, és néhány nyerőgépnél két, a bal oldali tekercsen álló szimbólum is lehet. A legjobb kombináció, amelyet általában kaphatsz, egy nyerővonalon öt azonos fajtájú.

Bónusz / Scatter

A bónusz és a scatter nem feltétlenül azonos. Lehet, hogy mindkettőt egyszerre és ugyanazon a sloton kapod meg. A scatter szimbólumai gyakran megjelennek a tárcsák bármely pontján, és győzelmet fognak eredményezni, ha legalább hármat szerzel meg. Ezenkívül bónusz funkciót is kiválthatnak.

A bónusz szimbólumok gyakran megjelenhetnek bizonyos tárcsákon (bár bárhol megjelenhetnek a tárcsákon), és mindig bónusz játékot, külön minijátékot vagy ingyen pörgetést indikálnak. A bónusz és a scatter szimbólumok mindig kiemelkednek a játék szokásos szimbólumai közül, hogy azok könnyebben felismerhetők legyenek.

Wild szimbólumok

A harmadik gyakori szimbólum a wild szimbólum. A wild gyakran valamilyen formában “WILD”-ot is mond, így könnyen felismerhető. A wildok olyan joker szimbólumok, amelyek minden szabványos szimbólumot helyettesítenek. Általában azonban nem helyettesítik a scatter vagy a bónusz szimbólumokat. Így egy wild lehet a győztes kombináció hozzájárulója, ha a nyerővonalak megfelelő helyére kerül.

Különböző típusú wildok is vannak. A standard wild egyszerűen helyettesít egy standard szimbólumot. A terjeszkedő wild képes arra, hogy a nyerőgépek szabályai szerint egy vagy több irányba terjedjenek ki a tárcsákon. A sticky wildok ragaszkodni fognak a pozíciójukhoz a tárcsákon legalább egy további pörgetésnél, néha még ennél többnél is. És a felhalmozódó (stacked) wildok csak annyi: hogy több szimbólumot halmoznak fel a tárcsákon.

Nyerővonalak

A nyerővonalak a nyerőgépek lényeges részét képezik. A klasszikus nyerőgépben csak egy nyerővonalat találhatsz, amely a három rúd középső sorában helyezkedik el szokás szerint. Csak három, a sorban megjelenő szimbólum lesz győzelemként kifizetve. A video slotoknál általában 10 nyerővonalat, de akár 4.096-t is kaphatsz (attól függően, hogy hány sor és tárcsa van). Egy 5×3-as nyerőgépen a nyerővonalak maximális száma 243 lenne, ami azt jelenti, hogy a szomszédos tárcsákon a bal oldali tárcsákon kezdődő három megfelelő szimbólum nyer.

Mivel a nyerővonalak beállítása változatos, amivel a nyerőgépeken találkozhatunk, mindig ellenőrizni kell egy adott játék szabályait, hogy megtudd, milyen vonalakat kínál. Azt mondják, nehéz több mint 10 nyerővonalat követni, mert a minták egyre zavarosabbak lesznek, minél több vonal áll rendelkezésre. Végül csak abban kell reménykedned, hogy valahogy egy nyerő kombinációt pörgetsz ki a tárcsákon és hagyd abba.

A tét, egyébként, közvetlenül kapcsolódik a rendelkezésre álló nyerővonalak számához. Rengeteg nyerőgép lehetővé teszi, hogy kiválaszthasd a megjátszani kívánt nyerővonalak számát. Ha kevesebbet választasz, a tét alacsonyabb lesz. De ha többet választasz, a nyerési kombináció értékelésének esélyei is megnövekednek, bár több pénzt is kell érte tétként fizetni.

A nyerővonalak kiválasztása általában a nagyobb költségvetéssel bíró játékosok számára szól. Ennek ellenére rengeteg nyerőgéppel is találkozhatsz, ahol a nyerővonalak száma előre be van állítva, és csak a pénzérmék számát állíthatod be, de a nyerővonalak számát nem.

Ingyenes pörgetés és a bónusz játék
A video slotok többsége ingyenes pörgetést vagy egyéb bónusz játékokat is tartalmaz. Még mindig vannak olyan video slotok, amelyek nem kínálnak úgynevezett side-játékokat, de nekik valami olyan tulajdonságuk van, ami különlegessé és érdemessé teszi őket a játékra. Az egyik ilyen játék a népszerű Starburst nyerőgép, ahol nem kapsz sem ingyen pörgetést, de egy bónuszfunkciót igen, amely a kiterjedő wildokra és az újrapörgetésekre terjed ki.

A bónuszjáték legegyszerűbb formája az ingyen pörgetés. Ez általában megköveteli, hogy három vagy több bónuszt vagy ingyen pörgetési szimbólumot pörgessenek ki a tárcsákra az ingyenes pörgetések indításához. Meglepő, hogy mire számíthatunk. Jellemzően számos ingyenes pörgetést kapsz, ahol nem fizetsz semmit extra összeget a pörgetéseknél, de a nyereményeket a bónuszjátékban megjelölt tétek alapján számítják ki.

Az ingyen pörgetéseknek lehetnek speciális funkciói, amelyek gyakran több wild szimbólumot vagy ún. multiplikátort tartalmaznak. Ha egy multiplikátor áll rendelkezésre (ami szintén előfordulhat az alapjátékban is), a nyerővonal nyereménye megszorzódik, annyival, amire a multiplikátor be van állítva (gyakran a tét 2x-ese, vagy akár 10x-ese, de több is lehetséges).

Annak érdekében, hogy megtanuld, mit várhatsz egy adott ingyenes pörgetés bónusztól, mindig el kell olvasnod a szabályokat egy adott nyerőgépnél.

A bónuszjátékok lehetnek ingyenes pörgetések, de számos különféle minijáték is játszható. Napjainkban a nyerőgépek fejlesztői több játékot is hozzáadtak a játékokhoz, hogy versenyképesek és érdekesek maradjanak. Egy egyszerű bónusz játék gyakran egy pick-me típusú játék, ahol a képernyőn megjelenő elemekre kell kattintanod, hogy felfedezd az érmek díját.

Olyan helyek, mint például a NetEnt’s Theme Park, a Koi Princess vagy a Fairytale Legends: Red Riding Hood olyan bónuszjátékokat kínálnak, amelyek egészen mások, mint általában.

Ezekben és más nyerőgépekben bónuszjátékokat is kapsz, amelyek az alapjátékban játszódnak le, ami hozzáad valami szórakozást, és lehetővé teszi számodra, hogy extra érméket nyerj a folytatáshoz.

Néhány nyerőgép tipp
Nincsenek valódi stratégiák, amelyek garantálják a sikert a nyerőgépeken. Mivel a véletlenszám-generátor diktálja a játékot, általában puszta hülye szerencse határozza meg, hogy nyersz valamit vagy sem. Ez nem különbözik a kaszinókban lévő rendes nyerőgépektől.

De van néhány dolog, amit tehetsz, hogy több győzelmet szerezz:

Fogadj mindennyerővonalra – tényleg nincs értelme korlátozni a nyerővonalakat, mert kihagyhatsz lehetséges nyereményeket, annak ellenére, hogy a téted magasabb lesz.
Mindig ellenőrizd le a szabályokat – Néha jackpotokat vagy bónuszjátékokat csak akkor indítanak el, ha bizonyos mennyiségű érmét teszel fel.Nem akarod kihagyni ezeket a szabályokat.
Játssz mindenek előtt a szórakozásért – Minden nyerőgép lehetővéteszi a demó vagy a szórakoztató módban való játékot. Ez azt jelenti, hogy nem fogsz befizetni valódi pénzt, de még mindig megismerheted a játékot. Kitapasztalhatod, hogy tetszik-e a slot és hogy hogyan indíthatsz el egy bónusz funkciót.
Mobil játék
Mondanom sem kell, hogy a nyerőgépek mobileszközökön is lejátszhatók. Mindaddig, amíg van egy tisztességes okostelefonod vagy tableted, ill. egy nagyszerű mobil kaszinó, a játék nyerőgépek mobilon keresztül is lehetnek szórakoztatók.

Az úgynevezett érintőképernyős verzióját játszhatod egy nyerőgépnek, amely rendszerint kissé eltér a nyerőgép asztali verziójától. Ez annak köszönhető, hogy nem az egeret vagy a billentyűzetet használod beviteli eszközként, hanem közvetlenül az ujjaiddal fogod érinteni a képernyőt.

Az adott slot jellemzői megegyeznek a számítógépen lejátszott játékokéval, de bizonyos mechanikusokat egyszerűsítettek, mivel itt a képernyőméret korlátozott, és nem minden hatás fog alkalmazkodni a kis képernyőhöz. Tehát ne számítsd ugyanarra a tapasztalatra, mint a számítógépen.

A legjobb kaszinók a nyerőgépen való játékhoz
Több száz online kaszinó van és több ezer slot játék. A nyerőgép fejlesztőinek bármely kombinációjával találkozhatsz ezekben a kaszinókban, ami azt jelenti, hogy soha nem találod ugyanazokat a játékokat két kaszinóban.

Az online kaszinókban elérhető játékok többsége mindig nyerőgép lesz, egyszerűen azért, mert az online kaszinó játékok közül a legnagyobb választékban ezek elérhetőek. Mégis, egyes kaszinók különös figyelmet fordítanak a nyerőgépekre, elhanyagolják az asztali játékokat és más termékeket. Ez általában tükröződik a bónusz ajánlatokon és promóciókon, amelyek inkább ingyen pörgetéseket fognak nyújtani.

Tehát, ha szereted a nyerőgépeket, nézd meg a következő szempontokat a legjobb online kaszinókban, hogy játszhass velük:

A rendelkezésre álló nyerőgépek száma
A slot szolgáltatók sokasága (minél több, annál jobb)
Ingyenes pörgetés ajánlatok
Az ingyenes pörgetésekhez szükséges fogadási követelmények (ahol leginkább nincs szükség megforgatási követelményekre, az a legjobb, de amíg a fogadási követelmények alacsonyabbak a bónusz készpénznél, akkor jó vagy)
Mint mindig, ellenőrizd a kaszinó hírnevét is. Az online kaszinókról szóló átfogó útmutatóink és hogy hogyan lehet a további szempontok alapján kiválasztani a legjobbat, rá fognak mutatni a megoldásra.

És ha tudsz olyan kaszinóról, amely különösen alkalmas a nyerőgépes játékra, mindenképp tudasd velünk!

Szeretnél exkluziv tippeket minden nap emailen?

Mi ingyen adjuk! Egyetlen dolog amit csinálnod kell,hogy regisztrálj az alábbi
irodák közül egyikhez és külddj egy képernyőfotót, amelyen látszik a felhasználó
neved és a befizetett összeg (min befizetés 6 000 HUF). Küldd el a képernyőfotót
az
[email protected] email cimre és max 24 órán belül ingynesen
fogod kapni a tippeket naponta.
Figyelem: fontos, hogy egy olyan irodát válassz ahol még
nincs számlád,katt bármelyik fotóra és regisztrálj onnan, másképp nem kapod meg
az exkluziv tippeket.
70-%-os nyerési arányt biztositunk ingyenes exkluziv tippeinkkel.