NB I Tippek Január 2023: Magyar foci tippek ingyen

NB I Tippek 2023, foci tippek ingyen. Január végén folytatódik az OTP Bank Liga. A tabellán visszafelé indulva bemutatjuk a csapatokat, összegezve az ősszel látottakat, illetve megtippelni a tavaszi szereplésüket.

Debrecen VSC

Debrecenben sem úszták meg edzőváltás nélkül az őszi szezont. A nyáron kinevezett Joao Janeiro hat mérkőzést élt meg a Loki kispadján: négy döntetlen mellett, két vereség került a neve mellé. Egy nappal az átigazolási időszak lejárta előtt menesztették, az értelmezhetetlen átigazolási politika – tucatnyi futballista érkezett, ezek minősége csak kis esetben ütötte meg az NB I-es szintet -, és véleményes (értsd: nem létező) szakmai koncepció után fel kellett kötnie a gatyát a következő vezetőedzőnek. A portugál helyére érkező Srdjan Blagojevic keze nyoma azonnal meglátszott a Debrecenen, és a Honvéd ellen elért 4-3-as győzelemmel mutatkozott be. Nyolc mérkőzésen, négy győzelem, egy döntetlen, és három vereség a mérlege (a Fradi, Kisvárda, Puskás Akadémia trióval abszolút vállalható kategória).

Blagojevicnél több fontos változás lett eszközölve, az egyik Dzsudzsák Balázs kirakása a szélekre. A 109-szeres magyar válogatott labdarúgó kivirágzott és egy másik rendszert preferáló nemzeti csapatban aligha lenne kérdés a kerettagsága. Egy újabb jól elsült változtatása a szerbnek Baráth Péter egy sorral fentebb vitele volt, a Torinóval szóba hozott középpályás öt kanadai pontot hozott össze az új edző irányítása alatt. A támadójáték hatékonyabb lett, a védekezés részén van mit csiszolni (1.69 gólt kapnak meccsenként, miközben 1.39 xGA-t hoztak össze átlagban).

A Debrecentől elvárható, hogy tavasszal nem lesz gond a kieséssel vívott csatában, a védelem belsejére még ráférne az erősítés, mennyiségben megvannak, csak minőségben nem.

DVSC Debreceni

200.1

Sportfogadási oldalak, Sportfogadási oldalak

100% AKÁR 20.000FT +
3500FT FREEBET

Mol Fehérvár FC

Aligha számítottunk arra, hogy a liga egyik legjobb keretével rendelkező fehérváriakat ismét a mezőny második felében kell keresni. Michael Boris némi meglepetésre maradt a csapat edzője, karnyújtásnyira kerültek az európai kupaősztől – a kötelező párharcok után az 1. FC Köln volt a végállomás -, de ennyi pozitívumot lehet kiemelni a német tréner munkásságából. A Vidi évek óta tartó achilles-sarka a felállt védelem elleni játék, melyen Boris nem tudott segíteni, így a gyenge idénykezdet eredménye lett a menesztés, vele együtt a sportigazgató Sallói István is távozott a klubtól.

Az már csak hab a tortán, hogy Budu Zivzivadze Újpest-mezben tapsoltatta meg magát a lila-fehér szurkolók előtt, ezért a második csapatba száműzték. Jött a Juhász Roland-Huszti Szabolcs duó, amely papíron jól néz ki, a pályakezdő sportigazgató, illetve a Debrecennél pár mérkőzést megélő vezetőedző is oszlopos tagja volt a 2010-es években sikeres Videotonnak.

Huszti némi meglepetéssel szolgált, hiszen a Fehérvár elkezdte földön kihozni a labdát, esetenként pozíciós játékra emlékeztető jegyek jelentek meg eddigi irányítása alatt. Noha a játékosok hibáztatása – vagy tűzben tartása? – visszás lehet, az utolsó öt mérkőzésén csak egyszer kapott ki a Mol Fehérvár, ebben a szórásban az ősz egyik legdinamikusabb mérkőzésén 2-2-es döntetlent játszottak a Ferencvárossal. Téli szerzeményeik között megtalálható Tobias Christiansen, aki a norvég élvonalból érkezett, illetve a kecskeméti kölcsönből visszahívott Szabó Levente, míg Claudiu Bumba, és Artem Shabanov az NB III-as együttesbe lett száműzve.

Mol Fehérvár

151

100% AKÁR 50.000FT + 6000FT FREEBET

Mezőkövesd

Supka Attila vezetésével indultak neki az idénynek, Kuttor Attila irányításával kezdik meg a 2023-as esztendőt. Az OTP Bank Liga egyik legszürkébb gárdája a mezőkövesdi, 16 pontjával ugyanúgy állnak, mint a 11. Honvéd. A nyár végén csapaton belüli feszültségről lehetett hallani, melynek eredménye Marin Jurina elküldése lett – a Mezőkövesd ezzel keretének egyik legprogresszívabb játékosát vesztette el. A sorozatos botlások Supka Attila menesztéséhez vezetett, s a Vasastól nem sokkal korábban elküldött Kuttor Attila elkezdhette második regnálását a matyóföldi klubnál.

Ugyan vereséggel indult, ezt követően egy öt meccses veretlenségi sorozatot hozott össze a Mezőkövesd, legyőzve a Ferencvárost, Kecskemétet, és az Újpestet. A Vasas elleni vereség fájdalmas lehetett – Kuttornak duplán -, de ezzel a hajrával némileg jobban néz ki a kövesdiek őszi idénye.

Már decemberben igen aktív volt az átigazolásokkal a sárga-kék együttes, megszerezték Csontos Dominiket, Ilja Beriasvilit, Steliano Filipet, vagy Márkus Attilát. A távozók oldalán eddig csak Bobál Dávidot lehet említeni, igaz ő is csak kölcsönbe került az MTK-hoz tavaszra. Stefan Drazsics hat góljával a legeredményesebb játékosa a csapatnak, a találatok harmadát ő szerezte – a maradása kulcsfontosságú. Molnár Gábor javuló formát mutatott, míg Cseri Tamás elkezdte újra a régi önmagát idézni novemberben.

Ha nem is fog rögtön eljutni a 3-4 évvel ezelőtt látott magasságokig a Mezőkövesd – legalábbis meglepődnénk ezen -, a biztos bennmaradás kiharcolása könnyen meglehet egy erős tavaszi meneteléssel.

Mezőkövesd

251

100% AKÁR
15.000FT

Újpest

Már-már túlságosan nagy önbizalommal lehetett azt várni, a remek tavaszi szereplés után visszatérhet az élmezőnybe Budapest IV. kerületének csapata. Újpesten azonban a tulajdonosváltás körüli mizéria rányomta bélyegét a teljesítményre. Jobb gólkülönbségének köszönhetően nem áll kieső helyen télen a lila-fehér alakulat, igaz a pályán mutatott összkép egyáltalán nem nézne ki rosszul. Nyáron nem sikerült megtartani Budu Zivzivadzét, távozott Beridze, Mitrovics, és a szezon elején kidőlt Yohan Croizet. Kreatív játékosainak távozása, vagy sérülése miatt olyan futballistáknak kellett betölteni a lyukakat, akik NB I-es szinten mérve nem számítanak pozitív kilengésnek.

Milos Kruscsics a lehetőségeihez képest kimaxolja a keretben rejlő potenciált, igyekszik támadó, labdás fázisokra építő futballt játszani csapatával. Ehhez vannak olyan fegyverei, mint Csoboth Kevin, Katona Mátyás, vagy Fernand Gouré, ráadásul mindkét oldalon támadó szellemű szárnyvédők segítenek (Nemanja Antonov, Szabó Bálint). Az együttes házi gólkirálya mégis a mali középhátvéd, Abdoulaye Diaby, aki szögletek, pontrúgások után elért négy góljával vezeti az újpesti rangsort. Itt el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amely az Újpest jelenleg futó idényét hűen tükrözi.

Átlagban a liga legtöbb várható gólját ők hozták össze ősszel (2.0 xG/mérkőzés), illetve védekezésben a legkevesebb várható kapott gólt prognosztizálták nekik (0.92 xGA/mérkőzés). A valóság viszont 1.19 gól/mérkőzés, és 1.81 kapott gól/mérkőzés. A szörnyű alulteljesítés eredménye egy újabb kiesés elleni küzdelem, pedig az Újpest nem fest a statisztikai mutatók alapján rosszul, sőt. Tavasszal megint várható feltámadás az Újpesttől a számok törvényét tekintve, ha sikerül megerősíteni a keretet minőségi futballistákkal (Budu Zivzivadze 2.0?), és kijön a gödörből a csapat, ismét oda lehet érni a felsőházba.

Újpest

201

Sportfogadási oldalak, Sportfogadási oldalak

100% AKÁR 20.000FT +
3500FT FREEBET

Budapest Honvéd

Kispesten évek óta egy hanyatló folyamatot lehet megfigyelni. A 2017-es bajnoki címet követően ugyan megtörtént a tulajdonosváltás, George F. Hemingway távozásával a káosz kezd eluralkodni a Honvédnál. Nyáron elküldték a csapatot benntartó Nebojsa Vignjevicset, helyére az új szakmai stáb által kinevezett Tam Courts került. Az átigazolási időszak egyik botrányát sikerült szolgáltatni a kispestieknek, amikor elküldték a csapatkapitány Batik Bencét. Érkezett a Kisvárda belső védő duója, Herdi Prenga, és Lazar Csirkovics, az Újpestnél újravirágzását élő Nikola Mitrovics, vagy Jairo Samperio, aki Bundesliga, és La Liga tapasztalattal bír.

A bajnokságot két vereséggel kezdték, majd a negyedik fordulóban jött az első siker Angyalföldön. Tam Courts mindig talált valami pozitívumot a csapat teljesítményében, de a szurkolók más véleményen voltak. A kiszámíthatatlanság, és a gyenge elképzelés eredménye az lett, hogy a Zalaegerszeg elleni 2-0-s siker (!) után menesztették a skót trénert, helyére Dean Klafurics került. A Honvéd azóta négy bajnokit játszott, egy győzelem mellett, három vereség a mérleg, 2-8-as gólaránnyal. Összességében rosszabb gólkülönbsége miatt áll a 11., kieső helyen a csapat.

A Honvéd átlagosan 1.22 várható gólt ér el meccsenként, ami a 8. legjobb az OTP Bank Ligában, ezzel szemben a valóság 1.0 gól/meccs. A kispesti alakulatnak van a legkevesebb kaput eltaláló kísérlete (3.1), illetve a második legtöbb kaput eltaláló lövést engedik (5.6) mérkőzésenként a bajnokságban.

Nenad Lukics házi gólkirály hat találattal, mellette pozitívumként lehet megemlíteni a fiatalok (Bocskay, Kocsis, Szabó, Kerezsi) folyamatos szerepeltetését, illetve a nyári szerzemény Jairo Samperio teljesítményét. A télen nagy változások vannak készülőben, amiről a frissen kinevezett ügyvezető igazgató, Kun Gergely beszélt. Távozhat Szappanos Péter, Zsótér Donát, vagy Tamás Krisztián, a Bozsik Stadion jelenleg “takaréklángon” üzemel, és a spórolás időszaka következik Kispesten. Nem a legideálisabb körítés, de eddig mindig megmenekült a Honvéd. Ez sikerül 2023-ban is?

Honvéd

201

100% AKÁR
15.000FT

Vasas FC

Nyári Power Ranking sorozatunkban a Vasast esélyesebbnek láttam az európai kupa-indulásért csatázni, mint a kiesés ellen. Ugyanakkor az élet – pontosabban az angyalföldi alakulat – megmutatta, hogy utóbbi elkerülése lesz a cél tavasszal. A jó nevű, válogatottsággal rendelkező futballisták mellé érkezett többek között Holender Filip, Baráth Botond, Hidi Patrik, Géresi Krisztián nyáron. Kuttor Attila domináns bajnoki címet szerzett az NB II-ben csapatával, ám az élvonalban ugyanabba a betegségbe esett a Vasas, mint a csapatok 80-90%-a: labdával impotens fázisok, átmenetekre való bazírozás, közepes-mély blokkból való labdaszerzés, és lassú építkezés.

Azt gyorsan hozzátenném, a másodosztályban is akkor volt igazán hatékony a Vasas, amikor kontrázhattak, csak ott alacsonyabb minőségű ellenfelekkel találkoztak. Az angyalföldiek meglehetősen mély kerettel rendelkeznek, ami néha ész nélküli rotációban merült ki. – Például a védelemben már Hidi Patrik is megfordult, aki középpályás.

Az első hét fordulóban nyeretlen maradt a Vasas, így a korábbi mezőkövesdi sikeredzőnek távoznia kellett. A helyét Kondás Elemér vette át, de a helyzet változatlan maradt. Ugyan háromszor nyertek a hátralevő kilenc fordulóban, a tabella utolsó, 12. helyén telel a piros-kék együttes. A Vasas védekezésben, és támadásban is gyenge számokat produkált. A meccsenként kaput eltaláló lövések átlaga 3.5, illetve átlagban a második legkevesebb átadást hajtják végre a támadóharmadban. Ellenben sok passzt engednek a saját harmadukban, és a negyedik legtöbb kaput eltaláló kísérletet ők kapják a ligában.

A Vasas mérkőzéseit kevés gól jellemzi, várható kapott gólokban például túlteljesítenek (22.08 xGA-ra kaptak 20 gólt), de a várható gólok összevetésében nagyon gyenge teljesítményt nyújtanak (19.68 xG-re lőttek 13 gólt). Kondás Elemérnek első sorban a támadójáték felépítését kell megszerveznie. Hatékony, kreatív, akár pozíciós játékra alkalmas játékosai vannak a keretben – Ihrig-Farkas, Radó, Holender stb. – ráadásul támadó szellemű szélső hátvédek is rendelkezésre állnak.

Vasas FC

251

Sportfogadási oldalak, Sportfogadási oldalak

100% AKÁR 20.000FT +
3500FT FREEBET

NB I 2023 Freebet & Promóciók

Sportfogadási oldalak

BET365
Legjobb online fogadóirodá!

Üdvözlő bónusz 100% akár 15.000Ft

Több mint 30 országban több millió ügyféllel a Bet365 a világ egyik legnagyobb fogadóirodája, és ha te is szenvedélyesen szereted a fogadásokat, akkor Neked is érdemes, hogy it számlád legyen.
A 2000-ben alapított bet365 a fogadóipar egyik titánjaként nőtte ki magát, és a világszerte több millió játékosával ez a fogadóiroda olyan szinten van, amiről mások csak álmodhatnak.

UNIBET
A legjobb platform az élő fogadásokhoz

Üdvözlő bónusz 100% akár 20.000Ft

A Tippmixpro mellett az Unibet az a fogadóiroda, amelyik a legtöbb fogadni vágyónak fogadja hazánkban. És világos, hogy miért. A több mint 40 sportágra kínált fenomenális nyereményszorzóktól kezdve az élő fogadási platformon keresztül, ahol számos sportágat nézhetsz élőben INGYENESEN, egészen a komolyságig és tiszteletig, amit minden játékossal szemben tanúsítanak. Szeretnénk, ha hazánkban még több fogadó nyitna számlát az Unibetnél, és feladná a TippmixPro-nál való játékot, mert az előnyök messze jobbak. Íme néhány közülük:

Online sportfogadás es ingyen tippek: Figyelem! Iratkozz fel bármelyik általunk ajánlott fogadóirodánál (figyelem, csak akkor érvényes regisztrációd, ha a mi oldalunkon található linkek valamelyikére kattintasz), INGYEN tagja leszel VIP klubunknak. Mit jelent ez? Naponta 5 tippet küldünk neked emailben, amelyeket nem találhatsz meg oldalunkon! Ezek havi sikerrátája 80%. Csak annyit kell tenned, hogy feliratkozol az általad választott irodánál a mi oldalunkon található linkek segítségével, befizetsz minimum 10.000 forintot és küldesz nekünk egy képernyőfotót az [email protected] címre, amelyen látszik befizetésed (az egyéb adatokat kitakarhatod)! Miután megkaptuk az emailt, 24 órán belül elkezdjük küldeni neked a tippeket.

A szerzőről
A szerzőről

Az én nevem András, több, mint 10 éve vagyok profi fogadó és 3 éve a VIP IngyenTippek tippadója. A futball- és kosárlabdatippjeim havi sikerrátája 78%. Miért? Nincsen varázsreceptem vagy olyan valamim, amivel egy nap alatt meggazdagodhatsz, de adok tanácsot, amelyek sokat segítettek nekem abban, hogy profitot termeljek a sportfogadásokkal és amelyeket karrierem során tanultam.

MEGOSZTOM

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Kapcsolódó Bejegyzések

EXKLUZÍV: Legjobb sportfogadás bónuszok!