La Liga tipp - 35. forduló – Nagyot léphet a bajnoki cím felé a Real Madrid

Ha a Királyi Gárda legyőzi az Alavest, három fordulóval a vége előtt négy pont lehet az előnye a Barcelonával szemben.

La Liga tipp –  Real Madrid vs. Alavés

Vészesen közeledünk a La Liga utolsó kanyarjához, és ahogy az elmúlt évek során megszokhattuk, a két gigász közül derül majd ki, hogy melyikük szakítja át a célszalagot. Jelenleg a Real Madrid áll nyerésre, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is a tabella élén áll; de a különbség csupán egy pont, így nem hibázhat Zinedine Zidane együttese négy fordulóval a zárás előtt. A bajnoki vesszőfutásban viszont ideális partner lehet az Alaves, amely a liga legrosszabb formában lévő klubja a bajnokság újraindulása óta. De erről majd később.

A Real Madrid egy féltucatnyi hiányzóval vág neki a mérkőzésnek, Zinedine Zidane nem számíthat sérülés miatt ReinerreMarcelóra és Nachóra; eltiltás miatt Dani Carvajalra és a házi góllövőlista második helyén álló Sergio Ramosra, illetve a kötelező karanténidejét töltő Luka Jovicsra sem. A hiányzók névsorát elnézve vakarhatja a fejét Zizou, hiszen a védelem három alappilére is kidőlt: a vasárnapi Bilbao elleni győzelem során pályára küldött kezdőcsapatból egyedül Miliatao lehet ott az Alaves elleni keretben a hátsó négyesből. Biztató ugyanakkor, hogy Rafael Varane fejsérülése meggyógyult, így ott lehet a csapatban, illetve Ferland Mendy is készen áll a bevetésre. Az előző mérkőzéseken remekül működött a madridiak védekezése, az elmúlt hét találkozójukon mindössze kétszer kapituláltak – a támadó alakzatról viszont már nem mondható el ugyanez. Az Espanyol (Casemiro), a Getafe (Ramos) és a Bilbao (Ramos) elleni mérkőzést is 1-0-ra nyerték, és mindhárom alkalommal egy védő volt a csapat nyerőembere. Az akadozó támadásépítésben segíthet a visszatérő Eden Hazard is, aki ugyan sérülés miatt gyakorlatilag a fél szezont kihagyta, mérkőzésenkénti 0,43 átlagos gólpasszával mégis ő a csapat leghatékonyabb kiszolgálója. 

Alaves Forma

Az Alaves helyzete a pandémia-időszak után aggasztóvá vált. A huszonötödik fordulóban még bőven a középmezőny tagjai voltak, nyolc ponttal elkerülve a veszélyzónát, azóta viszont hét mérkőzésen hat vereséget számlálnak, és már csak három egységre duzzadt az előny. Két hiányzóval kell számolniuk a vendégeknek, a védelem egyik alappillére, Ruben Duarte és az első számú kapus, Fernando Pocheco nem áll rendelkezésre. Sergio mester együttese alapvetően egy agresszív, defenzív futballt játsszó csapat, akik az utóbbi időszakban többször is megszorongatták már a Real Madridot. A két csapat őszi mérkőzésén csak egy izzadtságszagú 2-1-es sikert tudott aratni a madridi csapat a Mendizorrotza Stadionban, a 2018/2019-es szezonban pedig 1-0-s győzelmet aratott a kék-fehér kiscsapat. Idegenben viszont elég csúfos az El Glorioso becenévre hallgató klub mérlege, húsz éve nem nyertek a Bernabeuban, és a legutóbbi hét egymás elleni mérkőzésükön egyaránt legalább háromgólos madridi siker született. 

Tipp: A Real Marid hendikeppel (-1,5) nyer – 1,68

TIPPEK

Sportfogadás tippek – Napi dupla, napi szelvény, a nap mérkőzése és sok egyébb
A leglátogatottabb cikk természetesen a napi dupla, a nap szelvénye és a nap mérkőzése.
A sportfogadás szerencsejáték, tehát semmi sem biztos, azonban a napi dupla havi jövedelemet hoz olvasóinknak, amely 2-3 olyan mérkőzésből tevődik össze,amelynek óriási esélye van. A sikeres sportfogadok nagyrésze exkluzívan csak a napi duplát játsza, bizonyos stratégiákat alkalmazva, és egy jól kiszámolt tőke alapján. Akik kisebb tőkével és nagyobb nyereséget vadásznak a megfelelő cikk a napi szelvény ahol szakértőink nagyobb és bátrabb szorzókat ajánlanak. A napi szelvényben lehet foci, de más sportesemények is.A nap mérkőzése részletesen van elemezve szakértőink által, akik a legjobb és legeselyesebb tippet adják az illető mérkőzésre. Elemezzük az illető csapatok formáját, a kezdőcsapatot és bármit ami fontos lehet a végeredmény eldöntéseben.