Fogadások futballra – útmutató kezdőknek!

Ebben a cikkben megmutatom nektek, hogy melyek a legnépszerűbb fogadástípusok futballra, melyeket a fogadók az online fogadóirodánál rendszeresen megjátszanak. Olyan fogadásokat is bemutatok röviden, mint az ázsiai hendikep, európai hendikep, DNB, Wincast/Scorecast vagy lay/back típusú fogadások. Annak ellenére, hogy a legtöbb fogadó tisztában van ezekkel a fogalmakkal, egy kezdőnek nincs, ahonnan tudja és ezért úgy gondolom, hogy az alábbi információk igazán hasznosak lehetnek számukra és nemcsak. Ugyanakkor ez a cikk segíthet, hogy felfedezz érdekes fogadási lehetőségeket, melyeket eddig valamiért hanyagoltál. Miről lesz szó az alábbiakban?

Figyelem! Iratkozz fel bármelyik általunk ajánlott fogadóirodánál (figyelem, csak akkor érvényes regisztrációd, ha a mi oldalunkon található linkek valamelyikére kattintasz), INGYEN tagja leszel VIP klubunknak. Mit jelent ez? Naponta 5 tippet küldünk neked emailben, amelyeket nem találhatsz meg oldalunkon! Ezek havi sikerrátája 80%. Csak annyit kell tenned, hogy feliratkozol az általad választott irodánál a mi oldalunkon található linkek segítségével, befizetsz minimum 10.000 forintot és küldesz nekünk egy képernyőfotót az [email protected] címre, amelyen látszik befizetésed (az egyéb adatokat kitakarhatod)! Miután megkaptuk az emailt, 24 órán belül elkezdjük küldeni neked a tippeket.

1X2 fogadás – a legnépszerűbb opció futballra

Egy futballmeccsen mindkét csapat célja a győzelem. Ez már a futball megjelenésekor is így volt és ezért nem meglepő, hogy a legelső fogadástípus, ami megjelent, az pontosan az 1X2 volt. Mindig is ez volt a fő típus és mindig ez is fog maradni, hiszen a futballmérkőzések erről szólnak: ki lesz a nyertes. Már-már ösztönösen is ezen a fogadástípuson akad meg a szemünk és elkerülhetetlen, hogy mindig ez legyen a legkedveltebb fogadás a játékosok és a fogadóirodák számára is.
Például az összes fogadóirodánál amikor felkeresed a kínálatot minden mérkőzés mellett látni fogod az 1X2 szorzóit. Ha más fogadásokra is kíváncsi vagy, akkor meg kell nyitnod az adott mérkőzés fogadási oldalát.

1X2 fogadások – problémák és alternatívák
Annak ellenére, hogy nagyon népszerűek, az 1X2 fogadás nem mindig a legmegfelelőbb lehetőség. Első sorban, ha egy mérkőzés nagyon kiegyenlített, akkor ez a fogadástípus probléma lehet, hiszen mindhárom végeredmény lehetséges: hazai győzelem, vendég győzelem és döntetlen, tehát egy a háromhoz az esélyed, hogy eltaláld a helyes eredményt. Egy másik probléma jelentkezik a kiegyenlítettlen mérkőzések esetében is. Lehet, ha szeretnénk az esélyes együttesre fogadni, de ha ennek a győzelmi szorzója mindössze 1.05, akkor egy ilyen fogadás nem éri meg. Néha jobban járunk, ha más fogadástípusokat választunk a fenti problémák kiküszöbölésére.

Dupla esély – 1X2 fogadások két lehetséges eredménnyel
A DNB-nél is biztosabb fogadási típus a „dupla esély”. Ez a lehetséges 3 végeredményből 2-t lefed. A következő fogadási lehetőségeid vannak: 1X, X2 és 12. Ez alapján nyersz, ha bármelyik eredmény jön ki az általad választott kettőből és csak akkor veszítesz, ha a végeredmény az lesz, amely tippet elkerültél. Alább láthattok egy példát is a lehetőségekre:
Real Madrid győzelem vagy döntetlen @ 1.35
Real Madrid vagy Barcelona győzelem @ 1.33
Döntetlen vagy Barcelona győzelem @ 1.52

Egyéb népszerű fogadástípusok futballra

Az 1X2 fogadások után a legnépszerűbb talán a 2.5 alatt/felett típus. Ha alatt 2.5-re fogadsz, azt jelenti, hogy az adott mérkőzésen legtöbb 2 gól születhet. Ezzel ellentétben, ha felett 2.5 a fogadásod, akkor 3 vagy több gól kell szülessen ahhoz, hogy nyerj. A fogadóirodák más határértékeket is kínálnak, mint 1.5 vagy 3.5, vagy más lehetőségeket is gólokra, mint a pontos találatok száma egy mérkőzésen, gólok száma az első/második félidőben, hány gólt szerez mindenik csapat külön-külön vagy, hogy páros vagy páratlan számú gól fog születni.

Lay/Back típusú fogadások
Ebben az esetben a fogadó az iroda szerepébe kerül, míg a fogadóiroda csak közvetíti a cserét. Te magad kínálhatsz fogadásokat bizonyos szorzók mellett, amelyeket akkor hagynak jóvá, ha egy másik fogadó elfogadja, hogy megjátssza azt. Egy „back” fogadás egy normál fogadás, pontosan olyan, mintha egy fogadóirodánál játszanál. A „lay” a back ellentéte, tehát arra fogadsz, hogy egy esemény nem fog bekövetkezni. Tegyük fel, hogy egy Villareal Barcelona összecsapás esetében az alábbi szorzókat kínálják a katalánok győzelmére:
Back Barcelona @ 1.31 – Barcelona győzelem. Ha 10 eurót teszel fel, a nyereményed 13 euró.
Lay Barcelona @ 1.33 – Barcelona nem nyer. Ha 10 összeget adsz meg, azt jelenti, hogy te nyersz 10 eurót abban az esetben, ha a Villareal nyer vagy döntetlen születik. Ebben az esetben valójában a téted csak 3.3 euró lesz.

Félidő/végeredmény fogadások
A szorzók elég magasak, hiszen itt már 9 lehetőség van. Gyakorlatilag el kell találni úgy a félidő eredményét (1X2), mint a végeredményt (1X2). természetesen a legmagasabb szorzók az 1/2, illetve a 2/1 fogadásokra vannak, vagyis ott, ahol arra számítunk, hogy az egyik csapat vezetni fog a félidőben, de végül a másik fog nyerni. Ebben az esetben a szorzó minimum 15, de elérheti a 60-70-t is, mérkőzéstől függően.

Pontos eredmény fogadások
Egy másik magas szorzójú nagyon népszerű fogadás a „pontos eredmény”. Ahogy azt már a nevéből is gondolhatjuk, lényege a pontos eredmény eltalálása. Általában a legkisebb szorzójú fogadás az 1-1 végeredmény, legalábbis a kiegyensúlyozott mérkőzések esetében. Nagyon sok fogadóiroda nem csak a futballmérkőzés végeredményére kínálja a pontos eredményt, hanem a félidőre is.

Hosszú időtartamú fogadások
Ha nem sietsz és nem egyik napról a másikra szeretnél nyereséget termelni, akkor kipróbálhatod a hosszú időtartamú fogadásokat is. A fontosabb európai bajnokságokban fogadhatsz a bajnok együttesre, a kieső csapatokra, a feljutó együttesekre, vagy a gólkirályokra. Néhány fogadás szorzója nagyon magas és már nem egyszer történt meg, hogy nagyon szerencsés emberek meggazdagodtak egy ilyen fogadás után. Például a 215/2016-os szezon elején egy brit 20 fontot tett arra, hogy a Leicester megnyeri év végén a Premier League-t. ennek szorzója 5000 volt. A „rókák” valóban az első helyen végeztek, így a fogadó 100.000 fonttal lett gazdagabb. Nem ez az egyetlen ilyen példa.

Fogadások a gólszerzőkre

Ilyen fogadásokat csak a nagy európai bajnokságok esetében találunk, vagy a Bajnokok Ligája/Európa Liga/nemzeti válogatottak közti mérkőzések esetében. Például egy Barcelona Real Madrid mérkőzésen a következő fogadásokat köthetjük meg:

Messi szerzi az első gólt
Benzema gólt szerez a mérkőzésen
Messi két gólt szerez
Benzema mesterhármast rúg
Általában mindkét csapat összes játékosa megtalálható a kínálatban, nem csak a csatárok, vagy a fontosabb játékosok. Ez természetesen nagyban függ attól is, hogy milyen mérkőzésre fogadunk.

Fogadás szögletre
Vannak olyan fogadóirodák, amelyeknél fogadhatunk egy mérkőzésen a sarokrúgások számára. Általában a következő lehetőségeket kínálják: alatt/felett, hazai együttes szögleteinek száma, vendég együttes szögleteinek száma, a több szögletet rúgó együttes, hendikep szögletekre stb. figyelembe kell venni, hogy a fogadásokat szögletekre inkább a nagyobb európai bajnokságokban kínálják, de van néhány kivétel is.

Fogadások a lapok számára
Legnépszerűbb fogadások a lapok számára a következők: alatt/felett, első lap, utolsó lap, a több lapot kapó együttes, fogadás piros lapra stb.

Fogadás tizenegyesre
Fogadhatsz arra a csapatra is, amelyik tizenegyeshez jut a mérkőzésen, arra, hogy berúgják a büntetőt vagy sem, az időintervallum, amikor a tizenegyest ítélik stb. A Sportingbet (remek bónusszal várnak) oldalán gazdag a kínálat ezen a téren, egyéb irodáknál pedig lehetséges, hogy egyáltalán nem találod meg ezt a fogadástípust.

Scorecast/Wincast
Ha tényleg szerencsésnek érzed magad, nagyon magas szorzók mellett köthetsz Scorecast/Wincast fogadásokat. A Scorecast fogadás lényege, hogy a gólszerző nevét kell eltalálni (első, utolsó, bármikor) és ugyanabban az időben a pontos végeredményt is. a Wincast valamivel egyszerűbb, mert a gólszerző kiléte mellett elég a győztes csapat kilétét eltalálni (1X2). Ebben a tekintetben az Unibet kínálata a leggazdagabb (nyiss fiókot most).

Online fogadóirodák gazdag futball kínálattal

Vannak olyan online fogadóirodák, amelyek bizonyos mérkőzésekre több száz különböző fogadási opciót kínálnak, ezért egészen biztos, hogy megtalálod a számodra megfelelőt. Ugyanakkor tudnod kell, hogy nem mindenik fogadóiroda kínálja ugyanazokat a lehetőségeket: vannak, amelyek inkább az ázsiai hendikepre szakosodtak, mások az európai hendikepre. Van, ahol megtalálod a kínálatban a szögleteket, lapokat vagy öngólokat, másoknál inkább a büntetőkre fogadhatsz. Néhány helyen 15 percenként intervallumban fogadhatunk, máshol 5 vagy 10 percenként. A példák sorát még folytathatnánk.

A fentiek miatt nem rossz ötlet, ha egyszerre több irodánál is van fiókod. Így nem csak a legmagasabb szorzó mellett fogadhatsz minden alkalommal, de megtalálod az épp számodra érdekes lehetőségeket is. Itt van tehát 2 online sportfogadó iroda, akiket ajánlunk, ha kezdő vagy.

Sportfogadási oldalak

BET365
Legjobb online fogadóirodá!

Üdvözlő bónusz 100% akár 15.000Ft

Több mint 30 országban több millió ügyféllel a Bet365 a világ egyik legnagyobb fogadóirodája, és ha te is szenvedélyesen szereted a fogadásokat, akkor Neked is érdemes, hogy it számlád legyen.
A 2000-ben alapított bet365 a fogadóipar egyik titánjaként nőtte ki magát, és a világszerte több millió játékosával ez a fogadóiroda olyan szinten van, amiről mások csak álmodhatnak.

UNIBET
A legjobb platform az élő fogadásokhoz

Üdvözlő bónusz 100% akár 20.000Ft

A Tippmixpro mellett az Unibet az a fogadóiroda, amelyik a legtöbb fogadni vágyónak fogadja hazánkban. És világos, hogy miért. A több mint 40 sportágra kínált fenomenális nyereményszorzóktól kezdve az élő fogadási platformon keresztül, ahol számos sportágat nézhetsz élőben INGYENESEN, egészen a komolyságig és tiszteletig, amit minden játékossal szemben tanúsítanak. Szeretnénk, ha hazánkban még több fogadó nyitna számlát az Unibetnél, és feladná a TippmixPro-nál való játékot, mert az előnyök messze jobbak. Íme néhány közülük:

A szerzőről
A szerzőről

Az én nevem András, több, mint 10 éve vagyok profi fogadó és 3 éve a VIP IngyenTippek tippadója. A futball- és kosárlabdatippjeim havi sikerrátája 78%. Miért? Nincsen varázsreceptem vagy olyan valamim, amivel egy nap alatt meggazdagodhatsz, de adok tanácsot, amelyek sokat segítettek nekem abban, hogy profitot termeljek a sportfogadásokkal és amelyeket karrierem során tanultam.

MEGOSZTOM

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Kapcsolódó Bejegyzések

EXKLUZÍV: Legjobb sportfogadás bónuszok!