Foci Tippek: SVÁJC – IZLAND – UEFA Nemzetek Ligája – 2018.09.08

Tippek – Svájc – Izland – UEFA Nemzetek Ligája – 2018.09.08

Svájc egy VB szereplőt fogad, izlandot az új, UEFA Nemzetek Ligája torna megnyitó fordulójának keretén belül.

  Svájc – Izland

A két válogatott az A Liga 2. csoportjában szerepelnek Belgium társaságában, és csak az egyik csapat fog továbbjutni a play-off-okba.
Tekintve, hogy a svájciak favoritok, és mivel a csoportban csak 3 csapat szerepel, ezt a meccset muszáj megnyerniük.
A házigazdák az oroszországi VB-n kijutottak a csoportokból, sakban tartották Brazilíát egy döntetlen által, majd legyőzték Szerbiát 2-1-re, illetve 2-2-re leikszeltek Costa Rica-val az utolsó fordulóban.
Mindezek ellenére, Vladimir Petkovic gárdája csalódást okozott a nyolcaddöntőkben, ahol 0-1-re kikaptak a nagyon szilárd svéd válogatottól, így elmulasztották az esélyt, hogy történelmük legjobb VB eredményét (negyeddöntők) megismételjék.
A másik oldalon, Izland örvendett a VB szereplésnek, de annak ellenére, hogy a megnyitó fordulóban 1-1-re leikszeltek Argentínával, azzal az 1 ponttal maradtak, és a csoportmérkőzések után búcsuztak.
Az eddigi 6 egymás elleni találkozóból Svájc 5 mérkőzést megnyert, egyszer pedig leikszeltek. A döntetlent pont az előző, 2014-es VB selejtezők alkalmával született, amikor a végeredmény 4-4 lett. A svájciak a 6 Izland elleni meccs során 5 alkalommal 2 vagy annál több gólt szereztek.

 

     

Szorzók Svájc – Izland

Tippek Svájc – Izland
A két keret nem sokat változott az oroszoroszági VB keretéhez képest.
Petkovic nem számíthat Josip Drmic-ra, de vannak jó helyettesítői a támadásban mintAdmir Mehmedi, Haris Seferovic, Breel Embolo vagy Mario Gavranovic.
Stephan Lichtsteiner még mindig a válogatott tagja, Xerdan Shaqiri és Granit Xhaka-hoz hasonlóan.
Az Everton játékosa, Gylfi Sigurdsson fogja vezetni az izlandi támadást, ahonnan hiányozni fog Alfredh Finnbogason.
A vendégcsapatnak gondjai akadtak a VB előtti barátságos mérkőzések során, valamint a VB-n is, ami a védekezést illeti. Az utolsó 7 meccsből 6 alkalommal 2 vagy annál több gólt kaptak, ez az egyik oka annak, hogy ma a házigazdákra fogok fogadni.

Tipp Svájc – Izand
 Tipp: Svájc győz @ Szorzó  1.55   a Casinia Bet   -en