Foci Tippek: SEVILLA – BARCELONA, Királykupa Döntő, szombat este 22:30 órától

BARCELONA ZSINÓRBAN ÖTÖDIK KIRÁLYKUPA DÖNTŐJÉT JÁTSZA


Szombat este 22:30 órától  a Sevilla-Barcelona mérkőzést, a Királykupa utolsó párbaját. Természetesen, a mérkőzést semleges pályán, a madridi “Wanda Metropolitano”-n játszák.
Sevilla egy olyan csapat, aki az elmúlt években kitartóan játszott és mindig szerepelt az európai kupákban, sőt mi több négy Uefa/ Európa Liga kupát is nyertek az utóbbi 13 évben. Előszőr a 2005/2006-os idényben nyertek ilyen fontos kupát, majd az utolsót ezelőtt két évvel. Ugyanakkor Vincenzo Montella gárdája most a Királykupát is meg akarja hóditani, ezt eddig már öt alkalommal sikerült is, utolsjára 2010-ben. 2016-ban újból döntősök voltak, szintén a Barcelona-val, de két hosszabbítás után veszítettek. Szerencsétlenségükre, ez a találkozó játék szempontjából teljesen felkészületlenül éri őket, egy pár nappal ezelőtt 0-0-ra leikszeltek a Deportivo La Coruna-val, ami egyben a hetedik győzelem nélküli mecset is jelentette számukra, ezenkívül még négy alkalommal döntetlen lett a végeredmény, és három alkalommal kikaptak. Az elődöntőben megmutatták, hogy keresztbe tudnak tenni a nagy csapatoknak, amint azt az Atletico Madrid elleni oda-visszavágón is tették, akit összesítettben 5-2-re győztek le.

Sevilla: Soria – Navas; Mercado; Lenglet; Escudero – Banega; N’Zonzi – Sarabia; Vazquez; Nolito – Muriel

Barcelona-nak egyáltalán nem volt könnyű útja a Királykupában, de mivel egy profi csapatról beszélünk, sikerült maga mögött hagynia olyan csapatokat mint a Celta Vigo , Espanyol vagy Valencia, ők voltan az utolsó három ellenfél. Ugyanakkor a katalánok nagyon jól kezelik a második legnagyobb spanyol versenyt, ők nyerték meg a legtöbb Királykupát. Pontosabban 29 alkalommal voltak győztesek, legutóbb a tavaly, amikor 3-1-re legyőzték a Deportivo Alaves csapatát. Mi több, a blaugrana zsinórban az ötödik döntőjét játsza, az utolsó négyet mind Messi&Co nyerte. Ideális megkoronázása lenne a tökéletes idénynel, mivel a barca egy lépésre áll a spanyol bajnoki cím elnyerésétől is 5 fordulóvan a vége előtt az első helyen állnak 83 ponttal, 12 pont előnyre az Atletico Madrid-al szemben.

Barcelona: Cillessen – Roberto; Pique; Umtiti; Alba – Iniesta; Busquets; Rakitic; Coutinho – Suarez; Messi

Utoljára, mikor a két csapat találkozott a 2017-es Superkupában volt, akkor Messi és csapata nyertek. Ez megmagyarázható, mivel a Sevilla két és fél éve nem nyert a Barca ellen. Ebben az idénybén két látványos egymás elleni meccset láthattunk, előszőr az éllovas nyert 2-1re, majd 2-2-re leikszeltek a Sevilla otthonában. Mindent összevetve, úgy gondolom, hogy a Barcelona a jobbik csapat, és a BL-ből való kiesés feldühitette, ezért minden meg akar nyerni, amit még lehet. Ezeket tekintve, szerintem szabályos időn belül győzni fognak.

Sevilla – Barcelona tipp: Barcelona nyerSzorzó 1.41 az UNIBET-en
Sevilla – Barcelona nagy szorzós tipp: Barcelona félidő / Barcelona végeredménySZorzó 2.02 az UNIBET-en