Foci Tippek: ROMÁNIA – MONTENEGRÓ – UEFA Nemzetek Ligája

Tippek– Románia – Montenegró – UEFA Nemzetek Ligája

Románia jó formában volt 2018-ban, péntek este pedig Montenegrót fogadja az új UEFA Nemzetek Ligája torna keretén belül, megpróbálja kihasználni az ellenfél gyenge formáját amiben van mostanában és megszerezni az első pontokat a C Liga 4. csoportjában.

romania small        muntenegru small

 Románia – Montenegró

A szomszédaink legyőzték Izraelt és Svédországot a márciusi mérkőzéseken, majd májusban, illetve június elején Chile-t és Finnországot is lekerülték.

A Cosmin Contra által vezetett csapat jól mutatkozott a támadásban is, ezért arra számítok, hogy péntek este is az elvárásoknak eleget fognak tenni az Ilie Oana stadionban, Ploiesti-en.

Ami a hiányzókat illeti, a román gárdában az egyetlen számottevő hiányzó a Standard Liege játékosa, Razvan Marin, aki egyben a válogatott legértékesebb játékosa is, felfüggesztés miatt nem léphet pályára.

A támadásban George Tucudean (CFR Cluj), Claudiu Keseru (Ludogorets) és a kezdő, 19 éves Denis Dragus (FC Viitorul) csatárra számíthat a román válogatott.

A másik oldalon, Ljubisa Tumbakovic edzőnek nem igazán van oka elégedettnek lenni gárdájával, tekintve, hogy Montenegró elmúlasztotta a VB selejtezőt, a csoportban a 3. helyen végzett. A selejtezők 7. fordulójában szerzett 1-0-ás győzelem Románia ellen nem volt elegendő a továbbjutáshoz, ezután következett két vereség Dániától, illetve Lengyelországtól. Most Montenegró próbálja összeszedni magát, de zsinórban 6 olyan mérkőzés van a háta mögött ahol nem győzőtt.

Montenegró keretében sok a fontos hiányzó: a legfontosabb játékos, Stefan Jovetic lesérült, Marko Vesovici (Legia Varsovia) térdproblémával küszködik, Marko Jankovici (Partizan) pedig izomfájdalomra panaszkodik. Rajtuk kívül még hiányozni fog Aleksandar Scekici, Zarko Tomasevici, Luka Djordjevici (Arsenal Tula),Fatos Beciraj vagy Nikola Vukcevici is.

A tavaly szeptemberi 1-0-ás győzelem volt egyben az egyetlen győzelme is Montenegrónak Románia ellen. A románok 2008-ban 4-0-ra nyertek, majd 2016-ban Kolozsváron leikszeltek 1-1-re.

Lehetséges keretek

Románia (4-2-3-1): Tatarusanu – Benzar, Sapunaru, Chiriches, Bancu – Stanciu, Pintilii – Chipciu, Budescu, Mitrita – Tucudean

Montenegró (4-5-1): Petkovic – Stojkovic, Simic, Savic, Radunovic – Jakovic, Kosovic, Mirkovic, Jovovic, Haksabanovic – Stefan Mugosa

Szorzók Románia – Montenegró

Tippek Románia – Montenegró

Arra számítok, hogy Románia folytatni fogja az idei jó teljesítményét és kihasználja ellenfele gyengeségeit, illetve problémáit. Románia győzelmére a szorzó nagyon vonzó, pontosabban 1.90, így ez lesz az én tippem. Montenegró kerete értékes, de a jelenlegi formájuk nem segít rajtuk, ez pedig sokba kerülhet, ha a románok szilárd védekezésről tesznek majd bizonyságot.

A gyenge formájuk mellett, fontos játékosokat kell nélkülőzniük, mint Stefan Jovetic vagy Luka Djordjevici.

Tipp Románia – Montenegró
  Tipp: Románia győz @  Szorzó 1.74 a UNIBET  -en

 

Powered by Live Score & Live Score App