Foci Tippek: RAPID WIEN – AUSZTRIA WIEN, Austria Tipico Bundesliga – 2018.09.16

Tippek – Rapid Wien– Ausztria Wien– Austria Tipico Bundesliga – 2018.09.16
Vasárnap 17:00 órától láthatjuk az osztrák első osztály várva várt derbijét, a Rapid Viena vs. Austria Viena találkozót.

  

Rapid Wien- Ausztria Wien

 Rapid Wien az előző osztrák Bundesliga idényben a 3. helyen végzett, ennek köszönhetően indulhatott az Európa Liga selejtezőkbena, amit már meg is tett. Egy nehéz visszavágó után a Steaua Bucuresti otthonában, sikerült az Európa Liga csoportjaiba jutniuk. Az odavágón a fehér-zöldek 3-1-re nyertek saját pályán, míg a Nemzeti Arénában 2-1-re kikaptak, de a továbbjutás gólját Maria Sonnleiter-nek köszönhetik. Ivan & Co. a csoportmérkőzések során a Villarreal, Glasgow Rangers és Spartak Moscova cssapataival fognak összecsapni. A házigazdák az 5. helyen állnak a bajnokságban az első 6 forduló után, 2 győzelmet, 3 döntetlent és 1 vereséget jegyeztek eddig. Ami a nyári átigazolásokat illeti, nagyon aktívak voltak a piacon. Deni Alar újra a csapat tagja, Andrei Ivan-t kölcsönvették a Krasnodar-tól, Christoph Knasmüllner pedig Louis Schaub-ot fogja helyettesíteni, aki az FC Koln-höz igazolt, Marvin Potzmann pedig a védekezést fogja erősíteni. Goran Djuricin edzőnek tehát jó csapata van, sok tehetséges játékossal.
Az utolsó 10 egymás elleni találkozó során a Rapid Viena 5 alkalommal győzőtt, míg az Austria Viena csak 2-szer. Ezek ellenére, Djuricin-nak van pár oka az aggodalomra: Ivan Mocinic (meniszkus sérülés), Philipp Schobesberger (csípő sérülés), Bolingoli (borda sérülés) és még sajnos sokan mások hiányoznak különböző sérülések miatt. Mindezek ellenére, össze tudták szedni magukat az utóbbi meccseken, egy győzelem a nagy riválisuk ellen pedig nagy önbizalmat adna az Európa Liga nehéz meccsei előtt.

     

 A másik oldalon, az Ausztria Wien a 4. helyen áll a bajnokságban. 6 forduló után az Austria Viena 10 pontot szerzett, 3 győzelmet és egy döntetlent jegyeztek. A lilák 14 új játékost igazoltak a nyáron. Az előző idényben csak a 7. helyen végeztek, így a vezetőség korekktül reagált ami a csapat újjászervezését illeti. A tavalyi, csalódást okozó idény után, a logikus döntés Franz Wohlfahrt sportigazgató távozása volt. Az előző idényben a fehér-lilákat kétszer győzték le a városi riválisaik, másik két alkalommal pedig leikszeltek, most minden bizonnyal szeretnének visszavágni. Mindezek ellenére, nem lesz könnyű nyerni az Allianz Stadium-ban. A vendégek edzője, Thomas Letsch nem számíthat James Jeggo, Maximilian Sax és Christian Cuevas játékára, akik mind le vannak sérülve.

Szorzók Rapid Wien- Ausztria Wien

Tippek Rapid Wien- Ausztria Wien

Austria Viena a 4. helyen van (10 ponttal), Rapid Viena pedig az 5. helyen (9 ponttal). Mindkét csapat hasonló eredményeket ért el az idény kezdete óta. Én arra fogok tippelni, hogy félidőben vagy a végén döntetlen lesz az eredmény, tekintve, hogy Austria Viena szeretné folytatni eddigi viszonylag jó formáját és elfeledtetni az előző idény csalódásait, míg Rapid Viena szeretne egy jó teljesítményt nyújtani saját szurkolói előtt. Következésképpen egy kiegyensúlyozott meccsre számítok, legalább az első félidőben.

Tipp Rapid Wien- Ausztria Wien
 Tipp: Szünet vagy végeredmény: Döntetlent @ Szorzó   1.83  a CASINIA BET   -en

 

Powered by Live Score & Live Score App