Foci Tippek: RANHEIM – ROSENBORG, Norvégia Eliteserien 18:00 órától

Foci: Ranheim – Rosenborg – Norvégia Eliteserien

A norvég első osztály 17. fordulója stombaton indul 18:00 órától, a kezdő mérkőzés főszereplői Ranheim és az en-titre bajnok, Rosenborg. A tippemet, és annak indoklását megtaláljátok az alábbiakban.

   
 Ranheim

Váratlanul jól halad a bajnokságban,az idény első fele után a 4. helyen áll.
Ugyanannyi pontja van mint a 3. helyezettnek, Molde-nak, így Ranheim akár az európai kupákban való szereplésben is reménykedhet, annak ellenére, hogy alig került fel a norvég első osztályba. A Rosenborg-tól, aki a 2. helyen áll, 4 pont válassza el.
Annak ellenére, hogy az utolsó 6 mérkőzésből 4-et elveszített, Ranheim egy rendkívül erős csapat marad hazai pályán, ahol 8 mérkőzésből egyetlen egyet veszített el.
Zsinórban 4 győzelmet jegyzett, gólaránya is nagyon jó: 20:10.
Meg kell említenünk, hogy Ranheim az utolsó 8 meccs során 7 alkalommal legalább 2 gólt szerzett hazai pályán az Elitenserien-ben. Csak az éllovas Brann ellen nem sikerült gólt szereznie.


 Rosenborg

A hét közepén Celtik kiejtette a BL selejtezőkből, miután idegenben 1-3-ra kikapott, majd hazai pályán 0-0-ra leikszeltek, így a Rosenborg az Európa Ligában folytatja, ahol a Cork City lesz a következő ellenfele.
Addig is viszont, fontos mérkőzése van a bajnokságban, ahol pozitív eredményre van szüksége, hogy ne távolodjon el az éllovas Brann-tól, aki 2 ponttal előtte jár.
A bajnokságban Rosenborg a jó útón jár, megnyerte az utolsó 3 mérkőzést, igaz, hogy ezek közül egyik sem helyezkedik el a ranglista felső felében.
Idegenben megpróbálja minél jobban bezárni a játékot, ezt mutatja a 8 mérkőzés során kapott 5 gól is, most viszont egy nagyon jó támadással áll szemben.
Rosenborg az eddigi 8 kiszállása során 7 alkalommal kapuba talált.

Egymás elleni találkozók
Az odavágón az eredmény 1-1 lett.

Ranheim – Rosenborg szorzók


Tipp Ranheim – Rosenborg

Én egy nagyon pörgős meccsre számítok, és annak ellenére, hogy a Rosenborg favorit, arra tippelek, hogy mindkét csapat gólt szerez.
Hazai pályán a Ranheim nagyon kemény ellenfél tud lenni, támadása az egyik legjobb az egész bajnokságban. 20 gólt szereztek az eddigi 8 hazai meccs során, ezért úgy gondolom, most is kapuba fognak találni.
A játék tétja nagyon nagy, egy pozitív végeredmény a Rosenborg ellen nagyon sokat jelentene. Az odavágón szerzett 1-1 is úgy gondolom, hogy bizalommal tölti el a játékosokat.
A másik oldalon, az en-titre bajnok úgy tűnik megtalálta ritmusát a bajnokságban és képes ledolgozni a Brann-al szembeni hendikepjüket.
Arra számítok, hogy Rosenborg is gólt szerez ezen a kiszálláson, miután az odavágón, saját pályán 2 fontos pontot veszített el. Ugyanakkor jelenlegi formájuk is nekik kedvez, akiknek jóval nagyobb a tapasztalatuk is, és keretük is értékesebb.

  Tipp: Mindkét csapat gólt szerez – szorzó 1.65 a CampoBet-en