Foci Tippek: Olympique LYON – Racing STRASBOURG. A házigazdáknak nagy szükségük van a győzelemre.

Lyon – Strasbourg. A házigazdáknak nagy szükségük van a győzelemre.

Ma este egy újabb forduló veszi kezdetét a Ligue1-ben, mely minden bizonnyal megörvendezteti a francia focirajongókat. A mai találkozó főszereplő Lyon és Strasbourg, a meccs 20:45 órakor kezdődik a Parc Olympique Lyonnais-en. Egy tökéletes kezdés után mindkét csapat részéről, gyengébb eredmények következtek, melyeknek főleg a lyon-i szurkolók nem örültek, ott ugye az elvárások is nagyobbak.

lyon  Strasbourg

 Lyon,a találkozó házigazdája, favorit ma este a győzelemre a fogadóirodák szorzói szerint, mivel kerete jóval értékesebb mint az ellenfélé. A Bruno Genesio által vezetett Olympique Lyon készen áll egy legalább annyira sikeres szezont produkélni, mint a tavalyi, amikor elcsípett egy helyet a pódiumon, és egyben az utolsó, BL csoportokba vezető helyet is. Genesio játékosainak így van idejük taktikai szempontból jól elhelyezkedni a csoportmérkőzésekig, és ha a szerencse is mellettük lesz, a francia bajnoki címért is harcolhatnak, annak ellenére, hogy elveszítették Geubbelst, Diakhabyt vagy Dardert. Az idény első mérkőzésén, a lyoniak saját pályán legyőzték az Amiens csapatát (2-0), egy olyan meccs keretén belül, ahol messzemenően nem teljesítettek maximális kapacitásukon, mivel csak a szezon elején állnak, és a dolgok csak a 7. forduló után kezdenek igazán beindulni. Majd következett egy váratlan eredmény az elmúlt fordulóban, mikor is kikaptak a Reims-től 1-0-ra, így Bruno Genesio gárdája adós a szurkolóknak egy pozitív eredménnyel, melyre remélhetőleg ma sor kerül.

    
 A Strasbourg, a mai vendégcsapat, pozitív eredményt jegyezni száll ki a Lyon otthonába. A Thierry Laurey által vezetett csapat egy újabb harc előtt áll a bajnokság veszélyzónájában, mivel tekintve a keretet, nem lehetnek valami túl nagy elvárásaik ebben az idényben. Ennek ellenére, az idei start nem volt egyáltalán rossz, annak elenére, hogy sok változás történt a csapatnál: Aholou átigazolt a Monaco-hoz 14 millió euróért cserébe, Sels és Mitrovic szintén búcsúztak a csapattól. Az első fordulóban a Strasbourg kiváló eredményt jegyzett a Bordeaux otthonában, akiket 2-0-ra vertek, majd leikszelt a Saint Etienne-el, így Laurey gárdája 4 ponttal a 7. helyről fut neki a mai találkozónak.

A lyoniak egyértelmű favoritok a győzelemre ma este, tekintve hogy elég szerény ellenféllel lesz dolguk, viszont Strasbourg elég ígéretesen indította a szezont és nem szándékzik abbahagyni amit elkezdett. Mindezek ellenére a Lyon győzelmére tippelek, de maximum egy góllal fognak győzni, szinte biztos vagyok benne, hogy a Strasbourg képes lesz betalálni Bruno Genesio csapatának kapujába.

Tippek Lyon – Strasbourg

 Tipp: 1/1 (Lyon nyeri a félidőt/ Lyon nyeri a meccset) – Szorzó 1.79  a Casinia Bet  -en

 Tipp: A házigazdák több mint 2,5 gólt szereznek – Szorzó 2.10  a Casinia Bet  -en