Foci Tippek: Olympique de MARSEILLE – FC Red Bull SALZBURG, EurÓpa League csütörtök este, 21:05 orától

SIKERÜL A MARSEILLENEK VISSZAVÁGNIA A CSOPORTBAN ELSZENVEDETT VERESÉGÉRT?

Csütörtök este, 21:05 orától a “Velodrome” ad otthont az Európa Liga első elődöntőjének, ahol a Marseille csap össze a Salzburggal.


Az elmúlt két évben a Marseillenek sikerült kihasznája a “Stade Velodrome” adta lehetőségeket és nagyon nehéz ellenfélnek bizonyult mindenki számára, amikor hazai környezetben játszodtak. Ez jól látszik az idei Európa Ligóban is. A nyolc hazai mérkőzés alatt 7 győzelmet és 1 döntetlent jegyeztek. Az eredmények nem tükrözik de az elődöntőig eljutni igencsak nehéz volt számukra, a csoportban 2. helyen mentek tovább. Rud Garcia legényei tavaszra jobban összekapták magukat amikor is, megverték a Bragat, az Athletic Bilbaot és az RB Lipcsét, a német együttes ellen csodálatosan játszodtak hazai pályán, és nyertek 5-2-re. Tulajdonképpen az említett csapatok ellen, a hazai mérkőzéseken Rudi Garciaék minimum 3 góllal nyertek.

Marseille: Pele – Sarr; Rami; Rolando; Amavi – Gustavo; Lopez; Thauvin; Payet; Ocampos; Germain

A Salzburg nagyon jól tudta kezelni az eddigi párbajait, könnyedén, az első helyen jutott tovább a csoportjából. A “Bikák” érettsége és, hogy magasan vezetik az osztrák bajnokságot lehetővé tette, hogy komolyan vegyék az Európa Ligát, ahol elmondható, hogy csoda focit játszodtak. Egy olyan csapat amely nem függ a hazai pályától, amit meg is mutatott a Dortmund ellen, akiket idegenben tudtak legyőzni és haroclták ki a továbbjutást. Azonban nem szabad megfeledkezni a Lazio elleni találkozókról, a negyeddöntőben két gólos hátránnyal jött haza a Laziotól, de ezúttal a hazai pálya előnyét kihasználták és a visszavágón nyertek 4-1-re, összetettben 6-5-el jutottak tovább.

Salzburg: Walke – Lainer; Ramalho. Caleta Car; Ulmer; Haidara; Samassekou; Berisha – Schlager – Dabbur; Hee Chan

MIndkét csapat ugyanabban a csoportba kezdte, a Salzburg 4 pontot tudott összehozni az egymás elleni találkozókból, de azóta sok idő eltelt és sok minden változott. Hazai pályán nyolc mérkőzés óta veretlen a Marseille ami bizonyítja, hogy a szurkolók bátorítása nem marad megválaszolatlanul. Ez a tény ma este se lesz másképp és nagyon sokat fog számítani a játék végső kimenetelénél, ahol a franciák főlénye megmutatkozik, kapott góllal de nyerni fognak.

Tipp: Marseille – Salzburg: hazai győzelem1.65-ös szorzó UNIBET
Nagy szorzós tipp: Marseille – Salzburg: Lucas Ocampos bármikor betalál3.00-as szorzó UNIBET