Foci Tippek: MOL Vidi – AEK Athena, UEFA Bajnokok Ligája. Csapatunk a selejtezők nagy meglepetése.

MOL Vidi – AEK Athena. Csapatunk a selejtezők nagy meglepetése.

A mai szerdai napon, az UEFA Champions League utolsó felvonását láthatjuk a csoportmérkőzések előtt, ahol nem kevesebb mint 12 csapat harcol, hogy Európa legjobbjai között játszhasson. Az egyik ilyen párbaj a MOL Vidi – AEK Athena találkozó, mely 21:00 órától kezdődik a Groupama Arena-ban. A play-off legnagyobb meglepetése az első meccset itthon, országunkban játsza, ahol a szurkolók nagy mértékben hozzájárulhatnak a sikerhez.

videoton   AEK

 MOL Vidi vagy Videoton másnéven, második eséllyel indul a fogadóirodák szerint, mivel egy rövid elemzés után legalább 2 dolog is a magyarok ellen szól: a tapasztalat és a keret értéke. magyarországi csapatnak sikerült a tavaly megnyernie a bajnokságot, így kijutott a selejtezőkbe. A luxemburgi Dudelange elleni oda-visszavágó nem hatotta meg a szurkolókat, a luxemburgiakat azért sikerült legyőzniük, mert azok még nem egy elég érett csapat. A második körben a dolgok nagyon bonyolultak voltak. Ludogorets egyértelmű favorit volt a továbbjutásra, de a csapatunknak sikerült óriási meglepetést produkálnia és kiejtenie Keseru csapatát, és egyre inkább bíznak esélyeikben. A Malmo elelni oda-visszavágó során ők okozták a 3. kör legnagyobbb meglepetését, így jutottak el a play-off-ig, és egy lépés válassza el őket a BL csoportoktól. Egy ilyen csapat, akinek messzemenően nincs olyan kerete, hogy feltudja venni a harcot egy ilyen bajnokságban, egy fantasztikus elhatározottságról és eltökéltségről tett bizonyságot, először Svédországban ahol 1-1-re leikszeltek, majd a hazai 0-0 során, amikor is a teljes magyar gárda hihetetlenül összeszedte magát és újból esélyük van történelmet írni a BL-ben.


 Az AEK Athena, a mai vendégcsapat, azzal a gondolattal száll ki Magyarországra, hogy az odavágó után is valós esélyei legyenek a továbbjutásra, tekintve, hogy favorit a fogadóirodák szerint. A spanyol Jimenez által vezetett görög csapat tavaly a 2. helyen végzett, ennek köszönhetően a BL selejzetők 3. köréből indulhatott. A görögök készen állnak az idén is nagy dolgokat megvalósítani. Az idei eddigi egyik legnagyobb teljesítményük, hogy kiejtették a Celtic-et, akinek nagy BL tapasztalata van. Idegenben 1-1-re leikszeltek, majd hazai pályán 2-1-re győztek, így folytatják a harcot a BL csoprotokba jutásért. Az AEK, annak ellenére, hogy még nem kezdte el a bajnokságot, viszonylag nem küzd nagy problémákkal, a görög Ouzounidis edző meg van győződve, hogy a skótok elleni oda-visszavágó segített nekik jobban felkészülni a play-off meccsekre.

Mindkét csapat csodát művelt az előző körben, most a világ ennek a folytatását várja, de egyikük balszerencséjére a kalandnak vége lesz az oda-visszavágó után. Úgy gondolom mindkét csapat mindent bele fog adni a találkozókon, és arra tippelek, hogy mindkét oldalon látunk majd gólokat, de a magyar csapatnak, a szurkolók segítségével egy kicsit több esélye van a győzelemre, így, ha ez összejön egy pozitív eredménnyel mehet majd Athénba.

Tippek MOL Vidi – AEK Athena

  Tipp: 1X – Szorzó 1.75 a CampoBet  -en

  Tipp:Mindkét csapat gólt szerez – Szorzó 2.30 a CampoBet -en