Foci tippek: LILLE – SOCHAUX, Francia Kupa – 2019.01.07

Foci tippek – Lille – Sochaux – Francia Kupa – 2019.01.07

Remek őszi szezon után, a Lille saját közönsége előtt kezdi a 2019-es évet a másodosztályos Sochaux ellenében. Utoljára a két együttes 2014-ben találkozott a Stade Pierre Mauroy-on, amely egy rémálomszerű szezon volt a Sochaux számára, vissza is esett a Ligue 2-be. Figyelembe véve a két csapat közti értékbeni különbséget, valamint a hazai együttes jó formáját, a tippem erre a mérkőzésre egyben a nap fogadása is fociból.

Image result for Lille – Sochaux  

 Lille
A francia élvonal 2. helyén áll, a fő célja pedig a Champions League-t érő helyezés megszerzése év végén, ezért megtörténhet, hogy könnyedén veszi majd ezt a mérkőzést, ahogy azt a Marseille esetében is láthattuk, akit egy 5. ligás együttes búcsúztatott a kupából ebben a fordulóban. Vannak azonban érvek, amik amellett szólnak, hogy a hazai együttes komolyan fogja venni ezt a mérkőzést. Első sorban a játékosok 2 hét pihenő után vannak, így a Sochaux ellni párharc jó alkalom, hogy visszatérjenek a ritmusba. Másrészt az utolsó hazai mérkőzését elveszítette, így a szurkolóinak tartozik egy jó szerepléssel. 5 nap múlva a bajnokságban a Caen csapatával találkozik, fontos, hogy az alapjátékosok játszodjanak az a mérkőzés előtt.
Hazai pályán eredményes együttes, 6 győzelme, 3 döntetlene és csak egy veresége van a bajnokságban, ugyanakkor 2 feletti gólátlaga.

    

 Sochaux
A Ligue 2 16. helyén áll, ami mindössze 3 pont előny az első kiesőhelyhez képest. A vendégek fő célja bent maradni a másodosztályban, egy esetleges továbbjutás a kupában nem hoz egyebet egy plussz meccsnél, ami többlet fáradtságot jelent a játékosok számára. Idegenbeli mérkőzésein gyengén szerepel, 6 veresége van 10 mérkőzésen. Az utolsó ilyen mérkőzésén az utolsó helyezett Red Star otthonában 0-3 arányban veszített.
Omar Daf tanítványai küzködnek a támadójátékban is, hiszen a meccsenkénti gólátlaguk kevesebb mint 1. A csapat gólkirálya jelenleg a bosnyák Demirovic, mindössze 3 találattal.

Szorzók Lille – Sochaux

Tipp Lille – Sochaux
A Lille kerete 160 millió euróra becsülik, összehasonlíthatatlan a Sochaux együttesével, amely kevesebb mint 10 millió eurót ér. Összehasonlítás képpen, bármelyik Thiago Mendes, Jonathan Bamba, Adama Saumaoro vagy Nicolas Pepe közültöbbet ér, mint a Sochaux együttese.
A Lille hazai pályán az idei szezonban csupán a Strasbourg elleni 0-0-ás mérkőzésen nem tudott gólt szerezni, esszel szemben 2-t rúgott a Lyon-nak és a Nantes-mak, 3-at pedig a Rennes, a Guingamp, a Marseille és a St. Etienne együtteseinek. A Sochaux az esélytelenebb, idegenben játszik, ami idén nagyon szerényen sikerül neki eddig és fő célja elkerülni a kiesést.
Ilyen körülmények között a Lille-nek nem okozhat gondot, hogy legalább 2 gólt szerezzen, főként ha pályára küldi 5-6 alapjátékosát.

  Tipp: Lille több mint 1.5 rúgott gól @ szorzó 1.75 a CasiniBET  -nél  @ Tedd meg a tippem ITT!

KATTINTS IDE és tedd meg a tippem a CasiniaBET-nél 50.000 forint bónusszal!