Foci Tippek: DIJON FCO – MONTPELLIER, francia Ligue 1 – 2019.01.13

Foci tippek – Dijon – Montpellier – francia Ligue 1 – 2019.01.13

Mindkét együttesnek nagy szüksége van a 3 pont megszerzésére, teljesen különböző okokból. A hazai együttes kiesőhleyen áll és csak a 3 pont megszerzésével kerülhet a vonal fölé, míg a vendég együttesnek azért van szüksége a pontokra, hogy vissza kerüljön a dobogóra, miután az előző 3 fordulóban gyengén teljesített. A nap tippje így a Stade Gaston Gerard-ról jöhet, melynek szorzója 1.87.

Related image  Image result for Dijon – Montpellier

 Dijon
2016-ban jutott fel az élvonalba, most pedig 2 szezon után, amelyekben gond nélkül megmenekült a kieséstől, komoly problémaval küzd, hogy bentmaradhasson. Csak 4 győzelme és 4 döntetlenje van 18 forduló során, a nagy probléma a védekezéssel van. 31 gólt kapott, ami a második leggyengébb védelmet jelenti idén a Ligue 1-ben. Mivel nincs mit védenie, jóval támadóbb szellemben játszik az elmúlt időszakban. Utolsó hazai bajnoki mérkőzésén 2-1-re legyőzte a Guingamp csapatát és 2019 első mérkőzésén 3 gólt szerzett a kupában a Schiltigheim ellen.
3 támadóval játszik, sok helyzetet kialakít, de csak keveset tud gólra váltani. A Nimes elleni 0-4-es vereség alkalmával például 23 gólhelyzete volt.
Valószínű kezdő 11: Runarsson – Alphonse, Yambere, Ciman, Rosier – Balmont, Lutoa, Marie – Jeannot, Tavares, Sliti.

 Montpellier
Kiválóan kezdte a bajnokságot ebben a szezonban, az első 12 fordulóban csak egyszer kapott ki. A gyengébb eredmények az év végén kezdtek jönni, amikor a program is nehezebbé vált. Az utolsó 5 fordulóban kikapott a Lille és a Nantes együtteseitől, döntetlent játszott a Lyon-al és a Rennes-el, egyetlen győzelmét pedig az utolsó előtti Monaco pályáján szerezte. A 8 idegenbeli mérkőzéséből csak 2 alkalommal nem tudott gólt szerezni, az Angers és a Nantes ellen. Most minden esélye megvan a góllövésre, hiszen az egyik leggyengébb védelemmel fog szembe nézni.
Gondok lehetnek a támadásban, hiszen a csatár Laborde piros lapot kapott a Nantes elleni párharcon 4 nappal ezelőtt, így ő el van tiltva. A hiányzők között találjuk még a középpályás Porsan-Clemente-t, aki sérült.
Valószínű kezdő 11: Lecomte – Mendes, Hilton, Congre – Aguilar, Skhiri, Le Tallec, Oynogo – Skuletic, Sambia (Mollet), Delort.

Szorzók Dijon – Montpellier

Tipp Dijon – Montpellier
A Montpellier támadójátékot képvisel, még az idegenbeli mérkőzésein is. A tény, hogy a Nantes ellen január 8-án nem tudott gólt szerzeni, annak is betudható, hogy emberhátrányban játszott miután Laborde-t kiállították.
A Dijon nem játszhat döntetlenre egy mérkőzésen sem, ha el akarja kerülni a kiesést. Valószínűleg a hazaiak megpróbálják kihasználni a Montpellier formaromlását és így megszerezni a győzelmet.
Ha az elmúlt 8 direkt találkozójuk statisztikáját böngésszük, azt láthatjuk, hogy az összes alkalommal mindkét együttes gólt szerzett. A két főszereplő játékstílusa pedig arra a következtetésre juttatott, hogy látványos mérkőzésben lesz részünk.

 Tipp: mindkét csapat gólt szerez @ szorzó 1.87 az Unibet  -en @ Tedd meg a tippem ITT!

Katt IDE és tedd meg az Unibet tippet egy 20.000 forint értékű bónusszal!