Foci tippek: AS MONACO – FC. METZ, Francia Kupa – 2019.01.22

Foci tippek – Monaco – Metz – Francia Kupa – 2019.01.22

A Stade Louis II stadionban nagyon érdekes mérkőzésre számíthatunk a Francia Kupa keretén belül a Monaco a másodosztályos Metz együttesét fogadja. Első ránézésre a hazai együttes fölényére számíthatnánk, de ha figyelembe vesszük a két együttes idei teljesítményét, inkább egy kiegyenlített mérkőzésre kerülhet sor.

  

 Monaco

A francia élvonal tavalyi második helyezettje körül nem akar rendeződni a helyzet, nem győzőtt a bajnokságban december 4-e óta és kieső helyen találjuk. Idén javulni látszik a játéka, de az eredmények nem mutatják. Előszőr elhozott 1 pontot Marseille-ből, aztán nagyon közel állt a győzelemhez a Nice ellen. 3 nappal ezelőtt hazai közönség előtt a Strasbourg-al játszott és 1-5-ös megalázó vereséget szenvedett. Ezt az eredményt a betudhatjuk a középhátvéd Naldo 7. percben történt kiállításának.
Támadó szellemű együttes marad a sok hiányzó játékos ellenére is, ami arra kényszeríti Thierry Henry-t, hogy minden mérkőzésen improvizáljon. Megpróbál majd jól szerepelni saját közönsége előtt, hogy feledtesse az utolsó mérkőzését, de nem lesz könnyű dolga, hiszen a Metz vezeti a Ligue 2-t.

    

 Metz

A Sarreguiemines, OIssel és St Quentin kiejtése után a kupasorozat legjobb 32 együttese közé került. Kétség nélkül az idei szezon legnehezebb mérkőzése előtt áll a Monaco-val szemben. Magasan vezeti a Ligue 2-t, utolsó mérkőzésén túl nyugodt volt és el is veszítette saját közönsége előtt a Clermont-al szemben. Jobban teljesít idegenben, mint hazai pályán, hiszen csupán egy idegenbeli mérkőzést veszített el a szezonban.
Nagyon jó formában van a szenegáli Habibou Diallo, aki már 15 gólnál jár a szezonban, ezzel a második a liga góllövőlistáján.

Szorzó Monaco – Metz

Tipp Monaco – Metz

Érdekes mérkőzés ígérkezik az élvonal 19. helyezettje és a másodosztály vezető együttese között. Nem kizárt, hogy az idény végén a két csapat elcseréli majd a helyét a két ligában.
A Monaco számára sokkal fontosabb a következő bajnoki szereplése, amikor a Dijon-hoz látogat. Ha győzni tud, elhagyja a kiesőzónát, megelőzve pontosan a Dijon-t, de az Amiens-t is. Legalább egy hazai gólra számíthatunk, hiszen a keretben olyan játékosok vannak mint Radamel Falcao, Tielemans, Rony Lopez, Golovin, Sylla vagy Stefan Jovetic.
A Metz számára jó kis próba lehet ez a mérkőzés, hogy megtudja, hogyan teljesíthet az élvonalban jövőre. Minden bizonnyal nagyon elszántan fognak játszani és szerintem gólt is fognak szerezni, hiszen a Monaco védelme elég törékeny.
  Tipp: mindkét együttes gólt szerez @ szorzó 1.85  a CasiniaBET  -nél  @ Fogadj most!