Foci Tippek: A nap meccse AJAX Amsterdam vs DINAMO Kiev, UEFA Bajnokok Ligája, akik 21:00 órától játszanak a Johan Cruijff Arena-ban

A nap meccse Ajax vs Dinamo Kiev

A mai szerdai napon, az UEFA Champions League utolsó felvonását láthatjuk a csoportmérkőzések előtt, ahol nem kevesebb mint 12 csapat harcol, hogy Európa legjobbjai között játszhasson. Az egyik ilyen párbaj főszereplői az Ajax és a Dinamo Kiev, akik 21:00 órától játszanak a Johan Cruijff Arena-ban. Annak ellenére hogy a szorzók eléggé kiegyensúlyozatlanok, az ukránok akár meglepetést is okozhatnak Amsterdamban.

  dinamo kiev

 Ajax, a mai házigazda, favorit a továbbjutásra és a mai győzelemre is. A Ten Hag által felkészített holland csapat nagyon feszült felkészülési időszakon van túl, ahol sok problémát meg kellett oldani a barátságos mérkőzéseken elért gyenge eredmények miatt. Úgy tűnik, az Ajax túl van ezen a nehéz időszakon, ha a selejtezők második körének meccsét nézzük a Sturm Graz ellen. Bár sokan arra számítottak, hogy az osztrákok jó benyomást fognak kelteni, az Ajax tapasztalata sorsdöntő volt, és így jutottak tovább a 3. körbe. Egy hasonló prábaj következett, a Standard-nak is megvolt a maga esélye a továbbjutásra, de a tapasztalat hiánya meglátszott a pályán, így a továbbjutás elmaradt. A holland gárda összesítettben 5-2-re győzőtt, és kis, de biztos lépésekben halad a BL csoportjai felé. A bajnokságban a múlt hétvégén szerezte meg első három pontját, 0-1-re nyert a Venlo otthonában.

 A Dinamo Kiev azzal a gondolattal száll ki Hollandiába, hogy egy pozitív meccset és eredményt produkáljon, hogy az odavágó után is reális esélyei legyenek a továbbjutásra. Az ukrán csapatnak sikerült a BL play-off-ba kerülni miután kiejtették a Slavia Praga csapatát, bár a csehek elég jól játszodtak, az ukránok európai tapasztalata sorsdöntő volt, illetve a csapat egységessége úgyszintén. Az idény is kiválóan indult Ukrajna ezüstérmese számára, aki 1-0-ra legyőzte a Sahtiort a Szuperkupában, illetve négyből négy meccset nyert meg a bajnokságban, mindegyiket 1-0-ra.

     

Tehát, ma este párbajozik egy csapat, aki sokak szerint favorit a keretének köszönhetően, ugyanakkor a múltja miatt köteles a BL csoportokba kerülni, egy olyan csapattal, akiben sokan már nem hisznek, de sokkal több erő van bennük, mint azt bárki el tudná képzelni. A Dinamo Kiev által bemutatott játék nagyon szilárdnak és jól elhelyezettnek mutatkozik, minden lépésük ki van számolva, ezért én az ukrán csapatnak kedvező eredményre tippelek, melynek kiváló a szorzója, és ugyanakkor egy gólra Tsygankov&Co részéről.

Tippek Ajax – Dinamo Kiev

 Tipp: A vendégcsapat gólt szerez – Szorzó 1.66 a Unibet  -en

 Tipp: X2 – Szorzó 2.38 a Unibet  -en