Fantasztikus bravúr kapujában a magyar labdarúgó-válogatott: folytatódik a Nemzetek Ligája

A magyar válogatott szeptember 23-án Lipcsében lép pályára a németek ellen, majd 26-án a Puskás Arénában fogadja az Európa-bajnok olaszokat a Nemzetek Ligájában. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét mérkőzést élőben közvetíti. Nézzük, milyen formában várják a játékosaink a mérkőzéseket!

Kimmich a magyar válogatottról: Ritkán játszottam ennyire fegyelmezett csapat ellen

A német labdarúgó válogatott új, frankfurti edzőközpontjában készül a Magyarország, majd az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Oliver Bierhoff egyértelművé tette, hogy mennyire fontos a német válogatottnak az előtte álló két mérkőzés.

“Egyértelmű célunk, hogy sikeresen fejezzük be a csoportot. Ezek nem barátságos mérkőzések. A csoportgyőzelem üzenet lenne a többi csapatnak, főként, hogy így Anglia előtt végeznénk. Olaszországot nem érzem most olyan erősnek, a múltból hajlamosak vagyunk másként nézni őket” – jelentette ki az 54 éves sportvezető, a magyar válogatott szinte teljesen ignorálva, habár Marco Rossi csapata vezeti a kvartettet.

A Nationalelf 27 éves védekező középpályása viszont kifejezetten elismerően beszélt a magyar nemzeti csapatról, ugyanakkor összhangban van Bierhoff véleményével abban, hogy a csoportgyőzelem nagyon fontos lenne a számukra.

“Egy ilyen torna mindig az útról szól, de a végén mindig az eredmény számít igazán. Szeretnénk megnyerni a csoportot, amivel nagy önbizalmat vihetnénk magunkkal a további megmérettetésekre. A magyar válogatott egy nagyon kellemetlen ellenfél, ezt már megtapasztalhattuk az első mérkőzésen (1-1) és a 2020-as Európa-bajnokságon (2-2) egyaránt. Ritkán volt alkalmam eddig ennyire fegyelmezett csapat ellen játszani. Az első mérkőzés velük borzalmasan nehéz volt, mert a szurkolók nagyon jó, nemzetközi színtéren szokatlan hangulatot teremtettek. Nem sok lehetőségünk adódott a gólszerzésre” – mondta a Bayern München és a válogatott rutinos, sokat megélt játékosa.

Az NL-mérkőzések mellett a németek a novemberben kezdődő katari világbajnokságra is készülnek. A Bayern-játékos nem tagadja, hogy lélekben egy kicsit már a vb-n is járnak a keret tagjai.

“A világbajnokság már ott jár mindannyiunk fejében. de először mindenképpen szeretnénk élen végezni a Nemzetek Ligája-csoportunkban. Tisztában vagyunk vele, hogy ez egyfajta felkészülés is a világbajnokságra, ahogyan a mérkőzések is a klubjainknál. Labdarúgóként mindig a legjobb formádat szeretnéd mutatni, és jó meccseket játszani háromnaponként” – mondta a hétszeres német bajnok labdarúgó.

A Németország-Magyarország NL-mérkőzést szeptember 23-án rendezik este 20:45-kor, az m4sport.hu élőben közvetíti.

Mi történt júniusban?

A Nemzetek Ligája négy júniusi mérkőzése egy történelmi, Anglia elleni győzelemmel (1–0) kezdődött, amit egy olaszok elleni idegenbeli 2–1-es vereség, majd egy Németország elleni 1–1-es döntetlen követett.

A hab a tortára június 15-én, a 4. körben került fel, amikor is Wolverhamptonban akkora pofont (4–0) osztottunk ki az angoloknak, amit a szigetországiak a mai napig emlegetnek.

Több fronton persze a szerencse is mellettünk volt, a hosszú szezontól kizsigerelt sztárokat pihentető és sokat rotáló riválisaink ugyanis szépen rabolták a pontot egymástól – az angolok az olaszokkal és a németekkel is ikszeltek, majd Flickék ezt követően vágtak egy ötöst Olaszországnak –, amivel tulajdonképpen a mi malmunkra hajtotta a vizet.

Így alakulhatott ki az a nem mindennapi meglepetés, hogy a magyar válogatott hét ponttal vezeti a halálcsoportot, s egy dolog, hogy rendkívül közel van ahhoz, hogy bebiztosítsa a bennmaradását az A divízióban, sőt, akár meg is nyerheti azt. Emellett kiemelten fontos, hogy a Nemzetek Ligája elitjében való szerepléssel egy Eb-pótselejtezős védőhálót is kapunk, azaz már a legmagasabb divízióba jutással szinte biztossá vált, hogy a 2024-es Eb selejtezőjében elért eredménytől függetlenül (és amennyiben szükséges) a magyar válogatott számára adott lesz az Eb-pótselejtezős szereplés lehetősége.

Mi a tét szeptemberben?

Mint ismert, a 2024-es Eb-selejtezőből 20 nemzeti együttes juthat ki közvetlenül a kontinenstornára. A németek helye ugyebár biztos, hiszen ők lesznek a viadal házigazdái, a pótselejtezőből pedig további három válogatott teszi majd teljessé a 24 fős mezőnyt. A pótselejtezőben azonban a mostani Nemzetek Ligájában elért eredmények (és annak végső rangsora) adhatnak szereplési jogot: az a 12 válogatott indulhat, amely az egyenes ágon kijutott válogatottakat nem számolva a legjobb helyezést érte el az NL-ben.

És ez az, amiből Marco Rossi fiai most igen nagyon szakíthatnak, a mieink eddigi, fantasztikus szereplése ugyanis nagy végeredménnyel párosulhat. Ha netán úgy alakulna a hátralévő két forduló, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csoportutolsóként zár, minden bizonnyal akkor is meglesz az esélye az Eb pótselejtezőre. Ám ha sikerül elérni azt a még nagyobb bravúrt, hogy alakulatunk bennmarad a elitben, azaz az A divízióban, nagy ajándékkal párosulna:

az UEFA ugyanis az NL-eredmények alapján sorolja be a különböző kalapokba a csapatokat a 2024-es, németországi Európa-bajnokság selejtezősorozata előtt. A kiírás szerint az A divízió csoportelsői és -másodikjai, valamint a két legjobb harmadik helyezett (a csehek, a lengyelek és az osztrákok egyaránt négy ponttal állnak) kiemeltként, tehát az első kalapból várhatja a sorsolást.

Elkiabálni persze nem szabad, de ne feledjük el: hét ponttal vezetjük a négyesünket, míg a jelenleg utolsó angolok két egységgel a negyedikek – ez az ötpontos különbség azt jelenti, hogy Gareth Southgate együttesének mindkét mérkőzését meg kell nyernie, míg nekünk ki kell kapnunk. Jegyezzük meg, Anglia a világ egyik legerősebb keretével rendelkezik, a Háromoroszlánosok ugyanakkor a Nemzetek Ligájában csak keresik önmagukat, ezt a hullámzást pedig akár Németország, akár Olaszország kihasználhatja – nekünk ugyebár a bennmaradáshoz annyi kell csupán, hogy Anglia ne húzza be mindkét meccsét vagy a két mérkőzésen szerezzünk legalább egy pontot.

Márpedig joggal bízhatunk csoportellenfeleinkben: míg Flick az elmúlt években szétesett német csapatot igyekszik épp újra felépíteni – és nem is jár rossz úton –, addig a Roberto Mancini irányította Eb-győztes olaszoknak a vb-selejtezős kudarc után kötelezően javítaniuk kell – ha pedig a Squadra Azzurra erre nem lesz képes, sőt, netán újabb kínos pofonokba szalad bele, az könnyen Mancini állásába kerülhet. Olaszország tehát kapitányáért is harcol az elkövetkezendő napokban.

A pakliban természetesen a csoportgyőzelem is benne van és ehhez akár a két meccsen három pont is elég lehet. Ebben ez esetben tovább folytatódna a fokozhatatlan NL-álom a magyar válogatott számára, hiszen indulási jogot szerezne a Nemzetek Ligája jövő júniusi négyes döntőjébe, amelybe az A divízió négy csoportgyőztese jut be. A négyes döntő házigazdája az A4-es csoport első helyezettje, Belgium vagy Hollandia lesz.

Tehát:

• a magyar válogatott megnyeri Nemzetek Ligája-csoportját, ha az 5. fordulóban legyőzi idegenben Németországot és Olaszország nem veri meg Angliát,

• illetve már az 5. fordulóban biztosan az A divízió tagja marad, amennyiben nem kap ki a németektől vagy Anglia nem győzi le Olaszországot.

• amennyiben a Rossi-csapat vereséget szenved Németországban, csak abban az esetben nyerheti meg csoportját, ha az utolsó körben legyőzi Olaszországot (és kedvezően alakul a másik mérkőzés) és csak akkor marad az A divízió tagja, ha pontot szerez Olaszország ellen vagy Anglia nem nyeri meg mindkét hátralévő mérkőzését.

Németország - Magyarország Tippek

Mindkét csapat gólt szerez

SZORZÓ 2.14

Hol teszem meg a tippet?A mai tippet a Campobet oldalán játsszuk meg, amely a Magyarországon törvényesen működő 38 iroda közül, a legjobb szorzót nyújtja erre a mérkőzésre! Exkluzív bónusz 120% akár 50.000 HUF! Ez csak akkor lehet a tied, ha oldalunkon keresztül iratkozol fel! Sehol máshol nem elérhető ez a bónusz! Csak a mi oldalunkon találod a legmagasabb bónuszokat Magyarország fogadóirodáiban! Katt ide!

Szeretnél exkluziv tippeket minden nap emailen? Mi ingyen adjuk!

Egyetlen dolog amit csinálnod kell, hogy regisztrálj az alábbi irodák közül egyikhez és külddj egy képernyőfotót, amelyen látszik a felhasználó neved és a befizetett összeg (min befizetés 10000 HUF). Küldd el a képernyőfotót az [email protected] email cimre és max 24 órán belül ingynesen fogod kapni a tippeket naponta.Figyelem: fontos, hogy egy olyan irodát válassz ahol még nincs számlád, katt bármelyik fotóra és regisztrálj onnan, másképp nem kapod meg az exkluziv tippeket. 90-%-os nyerési arányt biztositunk ingyenes exkluziv tippeinkkel.

Foci Tippek - Sportfogadás - Profi tippek - Tippjátékok
Campobet, Sportfogadási oldalak

BÓNUSZ 120% AKÁR 50.000 HUF

Campobet, Sportfogadási oldalak

BÓNUSZ 120% AKÁR 50.000 HUF

EXKLUZÍV: Legjobb sportfogadás bónuszok!