Európa Liga: Wenger búcsúja?

Mindkét párharc lefutottnak tűnik az odavágók után, de sem az Arsenalt, sem a Salzburgot nem szabad leírni. Mindkét klub sok helyzetet dolgozott ki az első mérkőzéseken, ha ezt a játékstílust folytatják, akkor akár még meglepetést is okozhatnak. 

Atlético Madrid – Arsenal

Az odavágót elrontotta az Arsenal. A mérkőzés elején rögtön emberelőnybe kerültek Vrsaljko kiállítása után, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Rengeteg helyzetet pocsékoltak el, nagy nehezen megszerezték ugyan a vezetést, de jött Griezmann, aki egalizálta az eredményt. Az igazi érdem viszont Oblaké, aki az elmúlt években világklasszis kapussá fejlődött és szinte mindent kivédett, amit csak lehetett. Azért érdemes megnézni, hogy Simeone két kiváló kapust adott a világnak (Courtois és Oblak). Valamit tudhatnak tehát a Ticónál. Hiába dicsérjük a spanyolokat, azért bőven akadtak hibák náluk is az odavágón. A védelem nem volt olyan rettenthetetlen, mint amit az elmúlt években megszokhattunk, az Arsenal könnyedén alakíthatott ki helyzeteket.

Jan Oblak (Fotó: CosminIftode / Shutterstock.com)

A visszavágón nagy kérdés lesz a jobbhátvéd poszt, ahonnan Vrsaljko nagyon fog hiányozni. Kényszerből Partey veheti át a helyét (ezzel is próbálkozott az Alavés ellen hétvégén Cholo), de ez azért nem éppen megfelelő döntés. Simeone sokat pihentetett a hétvégi bajnokin, Oblak mellett Griezmann és Saúl sem kapott szerepet, de Godín is csak csereként állt be. Az Arsenalnak továbbra is a támadószellemű játékot kell erőltetni, természetesen jóval hatékonyabban, mint ahogyan az Emiratesben tették. A hazaiak egy stabil középpályára építenek majd, illetve elől jó eséllyel a Costa – Griezmann kettős küzd majd.

Ez a páros nem nagyon működött idén, mivel nincs meg közöttük az összhang, de egy kontrákra épülő taktikánál nem rossz elképzelés, hogy Costára felívelik, míg Griezmann lesz a futóember. A spanyoloknak nem sürgős, míg a vendégek kapkodhatnak, hogy minél előbb betaláljanak. A 2,5 over szorzója viszonylag magas (2.00), de lehet benne ráció, mert az Arsenal egy idő után már minden védelmi pozíciót feladva menni fog előre, ezt pedig kihasználhatják a madridiak.

Salzburg – Marseille

Kezdő szempontjából kicsit meglepte a Marseille a Salzburgot, első félórában nem is találta a helyét az osztrák csapat. A Payet-Thauvin brillírozott (főleg a pontrúgásoknál), előbbi végre kvalitásaihoz mérten játszott, ezzel pedig 2-0-ás előnyre tett szert a francia klub. Már az első mérkőzésen is látszott, hogy nem szabad azért leírni a Salzburgot. A csereként beálló Gulbrandsen hatalmas kapufát rúgott, de volt véleményes szituáció a tizenhatoson belül is (büntetőt kellett volna ítélni a Salzburg javára 1-0-ás hazai vezetésnél).

Ebből kiindulva nem tűnik rossz opciónak a visszavágóra egy gólerős mérkőzés (2,5 over: 1.72), de a hazaiakat sem írnám le teljesen, azonban ennyiért (2.10) nem sok fantázia van bennük. A Marseille a kontrákra fog építeni, amiben Thauvin révén nagyon jók. Esélyes, hogy Mitroglou helyett N’Jie kezd, aki atletikusabb támadó, így könnyebben végig lehet majd vinni egy ellentámadást. Igazi pörgős mérkőzésre van kilátás, ahol akár mindkét félidőben jöhetnek a gólok.

Powered by Live Score & Live Score App