Kijutott az Eb-re a magyar válogatott – mi vár most a csapatra és a szurkolókra?

A magyar labdarúgó-válogatott a Bulgária elleni döntetlennel – egy körrel a selejtezősorozat zárása előtt – bebiztosította a részvételét a 2024-es Európa-bajnokságon. Ennek apropóján megnéztük, mi vár a csapatra és szurkolókra a június 14-én kezdődő németországi kontinenstornáig vezető úton.

Nem a legjobb meccsét játszotta a magyar válogatott Szófiában, szokatlanul sok volt a hiba, de Szoboszlai Dominik két középre lőtt szabadrúgása két gólt eredményezett, és az igazán nagy fegyvertény az, hogy most már az ilyen meccseket a válogatott nem veszíti el.

Emlékezetes módon vívta ki az Európa-bajnoki kvalifikációt a magyar futballválogatott. Miután hosszas huzavonán követően sikerült megrendezni a mérkőzést Szófiában, a zárt kapus mérkőzés alatt hullámvasúton ült a csapat. Voltak olyan pillanatok, amikor már kicsit bántuk, hogy mégiscsak sor került a találkozóra és nem „zöld asztalnál” dőlt el a kijutás, és lélekben már arra készült szinte mindenki, hogy a telt házas Puskás Arénában, a Montenegró elleni ki-ki meccsen kell kiharcolni az Eb-részvételt. Végül szürreális forgatókönyv valósult meg, a hosszabbításban, a 97. percben született öngóllal ért révbe az egész selejtezősorozatban kiválóan teljesítő válogatott, így újra megkaptuk a katarzist is.

MINDENEKELŐTT: JÖN MÉG EGY SELEJTEZŐMECCS

A Bulgária elleni sikerrel az Eb-részvételt már bebiztosította a magyar válogatott, a selejtezősorozat azonban még nem ért véget, vasárnap 15 órától Montenegrót fogadja a nemzeti csapatunk a Puskás Arénában. Így tétje már nem lesz a mérkőzésnek, de az biztos, hogy telt ház várja a csapatokat, és a nagyjából 60 ezer magyar szurkoló előtt nem lehet más a célja Szoboszlai Dominikéknak, minthogy győzelemmel és így veretlenül fejezzék be a selejtezőt.

A Montenegró elleni selejtezővel kapcsolatban Szoboszlai elmondta, szerinte nem kellene evidensnek lennie, hogy mi legyünk az elsők a csoportban.

„Most elértünk valamit, amit már nagyon régen nem, szóval erre legyen most mindenki büszke. Azért tartunk itt, mert minden egyben van és mindenki tudja, mi a dolga. De persze jó lenne elsőként kijutni, hiszen a szurkolók is megérdemlik, hogy egy ilyen meccsel fejezzük be az évet.”

Az interjú zárásaként a csapatkapitány magabiztosan beszélt a jövő évi Eb-esélyeinkről. „Bármilyen csoportba is kerüljünk, van esélyünk továbbjutni. 

Onnan viszont már az összes mérkőzés ki-ki meccs, szóval menjünk, ameddig csak lehet és a végén lehet, hogy mi leszünk a legnagyobb meglepetés.”

HAMAROSAN ELLENFELEKET KAPUNK – A CSOPORTKÖR SORSOLÁSA AZ EB-RE

Nem kell sokat várni, és hamarosan az is kiderül, hogy mely válogatottakkal szerepel majd egy csoportban Marco Rossi csapata a 2024-es Európa-bajnokságon. A kontinenstorna csoportkörének sorsolását december 2-án 18 órától tartják meg Hamburgban.

A magyar válogatott minden bizonnyal a második kalapból várja majd a sorsolást, de ez még függ a többi csapat eredményeitől is.

FELKÉSZÜLÉSI MECCSEK ÉS EDZŐTÁBOR: AZ EB ELŐTT MÉG NÉGY MECCSÜNK LEHET

Mivel a válogatottunk egyenes ágon kijutott az Eb-re, a 2024. március 18. és 26. közötti válogatott szünetben nem kell pótselejtezőt játszania, így minden bizonnyal két felkészülési mérkőzésen lépnek majd pályára Sallai Rolandék.

A nemzeti bajnokságok májusban zárulnak majd egész Európában, így az Európa-bajnokság előtt 2-3 héttel már együtt tudnak majd készülni a játékosok, júniusban pedig újabb felkészülési mérkőzéseken léphetnek pályára. 2016-ban és 2021-ben is két edzőmérkőzést játszott a válogatott közvetlenül az Eb előtt, így jó esély van rá, hogy a jövő évi németországi tornát megelőzően akár négyszer is a pályán láthatjuk a nemzeti csapatot.

Az előző kontinenstornára – a koronavírus-járvány miatt – 26 játékost lehetett nevezni, ám az UEFA bejelentése alapján már biztos, hogy a 2024-es Eb-keretbe ismét csak 23 játékost nevezhetnek majd a kapitányok – az utolsó kerethirdetésre minden bizonnyal május elején kerül majd sor.

AMIRE MINDENKI VÁR: A 2024-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG

És akkor jöjjön a legfontosabb dátum: 2024. június 14-én kezdődik az Európa-bajnokság. A németországi kontinenstornán (amely július 14-én Berlinben zárul) tíz városban rendeznek majd mérkőzéseket: Berlin, München, Dortmund, Stuttgart, Gelsenkirchen, Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf, Köln és Lipcse lesz házigazda.

Ez jó hír, hiszen Magyarországról autóval vagy busszal is könnyen megközelíthető lesz több helyszín, sőt az UEFA ígérete szerint a jegytulajdonosok kedvezményes vonatbérletet is vásárolhatnak majd – ennek pontos részleteiről az európai szövetség később tájékoztatja majd a szurkolókat, a jegyeket pedig január 17-től kezdik majd árusítani.

Ami biztos, a magyar válogatott ott lesz Németországban, a csapat Európa-bajnokságig vezető útját és a kontinenstornán való szereplését figyelemmel kísérhetik majd az ingyentippek.com.

Szeretnél exkluziv tippeket minden nap emailen? Mi ingyen adjuk!

Egyetlen dolog amit csinálnod kell, hogy regisztrálj az alábbi irodák közül egyikhez és külddj egy képernyőfotót, amelyen látszik a felhasználó neved és a befizetett összeg (min befizetés 6 000 HUF). Küldd el a képernyőfotót az [email protected] email cimre és max 24 órán belül ingynesen fogod kapni a tippeket naponta.Figyelem: fontos, hogy egy olyan irodát válassz ahol még nincs számlád, katt bármelyik fotóra és regisztrálj onnan, másképp nem kapod meg az exkluziv tippeket. 90-%-os nyerési arányt biztositunk ingyenes exkluziv tippeinkkel.

A szerzőről

A szerzőről

Az én nevem András, több, mint 10 éve vagyok profi fogadó és 3 éve a VIP IngyenTippek tippadója. A futball- és kosárlabdatippjeim havi sikerrátája 78%. Miért? Nincsen varázsreceptem vagy olyan valamim, amivel egy nap alatt meggazdagodhatsz, de adok tanácsot, amelyek sokat segítettek nekem abban, hogy profitot termeljek a sportfogadásokkal és amelyeket karrierem során tanultam.

Foci Tippek - Sportfogadás - Profi tippek - Tippjátékok

EXKLUZÍV: Legjobb sportfogadás bónuszok!