De Jong: „Az én hibám, ha rosszul játszom nem az edzőé.”

Pedig egyáltalán nem lóg ki a csapatból, sőt.

Frenkie de Jong vitattathatatlanul a Barcelona legjobb nyári igazolása lett, beépülni látszik a gárdába, a csapat legjobbjai között van. Ugyanakkor a gárda nem teljesít igazán jól, az elmúlt 25 év legrosszabb szezonkezdését mutatták be a gránátvörös-kékek.

A holland középpályás szerepe kissé meg is változott az Ajaxhoz és a holland nemzeti csapathoz képest. Előrébb játszik, szerveznie kell a játékot, hiszen Busquets, Arthur és Vidal sem képes erre, Sergi Robertóról nem is beszélve.

Persze, nem könnyű a váltás, ezt az ifjú titán is érzi, kissé visszaesett a teljesítménye, csakúgy, mint az egész csapat formája. Ám szerinte ez nem Ernesto Valverde edző hibája, csakis magát okolhatja, mondta el az El Periodico-nak.

„Ez csak egy pozíció, nem nagy dolog, legközelebb jobban fogok teljesíteni. Beszéltem Valverdével, mert alkalmazkodnom kell az új dolgokhoz, éppen ezért videókat is néztünk, hogy tanuljak. Az edző nyilvánvalóan nem fogja megkérdezni, hogy hol szeretnék játszani, egyszerűen csak eldönti, ez a dolga.

Az Ajaxnál és a válogatottban beljebb szerepeltem, mert két középső középpályással állt fel a csapat, most viszont kijjebb kellett húzódjak. Ha rosszul játszottam, az csakis az én hibám, több embertől is hallottam, hogy próbálja megmondani, hogy mit is csináljak, ez pedig idegesítő.

Mindig középpályásként szerepeltem, imádom, mert sokat találkozom a labdával, a játék középpontjában vagyok. Ugyanis, ha sokszor érsz a labdához, te irányítod a játékot.

Kipróbáltam a csatárposztot is egyszer, sőt az Ajaxban még védő is voltam, de ragaszkodom az eredeti pozíciómhoz.”

A szomorú tény, hogy De Jong a csapat legjobbjai között van.

Ez sokat elmond a jelenlegi Barcáról…