A fogadóirodák Cash-out szerepe – előnyök és hátrányok!

A fogadóirodák cash-out szerepe – előnyök és hátrányok

Az online fogadóirodák többsége az utóbbi időben bevezette a “cash-out” opciót, egyszerűbben mondva a “fogadás lezárását”.

Image result for cashout

Bár első ránézésre ez egy előnyt jelent a fogadók számára, ez sokaknak keresztbe tehet, akik nem tudnak profitálni ennek kapcsán. A továbbiakban pontosan elmagyarázom hogyan is műkődik ez az opció, melyek az előnyei és hátrányai, és hogyan járj el ha ez az opció nem elérhető.

Katt IDE hogy a legjobb cash-out-al rendelkező fogadóirodánál fogadj!

1. Mi is a cash-out?

A “cash-out”, másnéven a “fogadás lezárása” jóváhagyja, hogy lezárjunk egy megtett fogadást mielőtt a szelvényen szereplő események lejártak volna. Egyértelmű, ha úgy döntünk, hogy cash out-olni fogunk, kisebb lesz a nyereségünk, mint eredetileg lett volna, de ez egy biztos nyereség. Ez az opció által biztos nyereséghez juthatunk és elkerülhetjük a meccs vége adta izgalmakat, illetve minimalizálhatjuk a veszteségeket, amennyiben a meccsek nem úgy alakulnak,ahogyan elvártuk.

2. A cash-out előnyei

2.1 Egy biztos nyereség megszerzése –a legtöbb esetben a megtett szelvények egy adott pontig jól alakulnak , majd egy rossz fordulatot vesznek. Itt kihangsúlyoznám a cash-out opció előnyét, mely megengedi hogy lezárjuk a fogadást , amikor egy kielégítő nyereséget elértünk. Ha élőben követjük az eseményt, amelyre fogadtunk, nagyjából láthatjuk, hogy választásaink nyerők lesznek-e vagy jobb lezárni a fogadást amíg még pluszban vagyunk. A fogadók többsége „fukarkodik” egy nagyobb nyereségért és nem használja a cash-out-ot, és sok esetben ez egy rossz döntésnek bizonyul. “Ami biztos, biztos”, tartja egy közmondás, amit ebben az esetben jó megfogadni.

2.2 A veszteség csökkentése – minden bizonnyal megtörtént már veled, hogy a megtett szelvény, illetve tipp kevés eséllyel lesz nyerő, mivel a meccs teljesen más irányba alakul, mint amire számítottál. Ilyen esetekben szintén a cash-out opció jön a segítségedre, ami által csökkentheted a veszteségedet, lezárva a fogadást, mielőtt elveszítenéd azt. Természetesen, nagyon kevesen vannak azok, akik bevállalnak egy kisebb veszteséget, ehelyett inkább a szerencsében bíznak, és többségük elveszíti a teljes tétet.

3. A cash-out hátrányai

A cash-out használata nem megfelelő időben – az előző bekezdésekben arról beszeltem, hogy kevés fogadó elégszik meg kisebb, de biztos nyereséggel, vagy a veszteségek csökkentésével. Ennek ellentétjét képezik azok a játékosok, akik túl hamar és nem megfelelő időben használják a cash-out-ot. Ez főleg annak köszönhető, hogy ők nem követik élőben a mérkőzéseket és nem tudják mi is történik a meccseken. Mikor cash-out-ról beszélünk, minden perc számít, megfelelő időben kell lezárnunk a fogadást. Például a fociban, ha a tippünk úgy tűnik, hogy nyerő lesz, de a meccset megszkítják pár percre, sérülés vagy a szurkolókkal akadt gondok miatt, jobb ha várunk, amíg újraindul a játék, mert az idő melletünk szól, és nagyobb cash-out-ot fogunk kapni. Első ránézésre, pár lej pluszban nem jelent sokat, de hosszútávon felgyül az a pár lej.

Egyes online fogadóirodáknál létezik részleges cash-out is. Ezzel a fogadásod, illetve szelvényed egy részét zárod csak le, ugyanakkor a szelvényed tovább él, természetesen kisebb téttel. Például, ha 5000 forintot tippeltél egy meccsre, beállíthatsz egy adott cash-out értéket (monjuk 1000 forintot), a maradék pedig továbbra is „játékban” marad a meccs végéig. Ez a részleges cash-out nagyon hasznosnak bizonyulhat több meccses szelvények esetében, mivel biztos nyereségre tehetsz szert, és ugyanakkor végig játszhatod az eredetileg megtett szelvényt is.

4. Hogyan járj el ha nem elérhető a cash-out opció?

Egyes esetekben a cash-out opció különböző okok miatt nem elérhető. Ilyenkor megteheted az első fogadás ellentétjét. A két fogadás küzül természetesen csak az egyik lesz nyerő, de bármelyik is legyen az, biztos nyereségben lesz részed. Az ilyen ellenfogadás esetében pontosan ki kell számolnod a tétet, ahhoz hogy nyereséggel maradj, ha az eredeti fogadást elveszíted.

Kezdj el ITT fogadni az egyik fogadóirodánál, ahol aktiválhatod a cash-out opciót!

Bemutattam a cash-out opciót és azt, is hogyan használd. Ez az opció minden bizonnyal a fogadók segítségére van, de az én tanácsom az, hogy kövesd élőben a mérkőzéseket, és csak ezután dönts a fogadás lezárása mellett vagy ellen. Ugyanakkor ne légy fukar és válaszd mindig a kisebb de biztos nyereséget, mivel a szelvényed sorsa egy pillanat alatt megváltozhat.