A Bayern lehetséges ellenfelei a Bajnokok Ligája csoportkörében

 

A Bayern lehetséges ellenfelei a Bajnokok Ligája csoportkörében – Az FC Bayern az előző évekhez hasonlóan a Bajnokok Ligájában szerepel. A sorsolás augusztus végén lesz, Perisic pedig akár ex-klubjával, az Interrel is találkozhat.

A sorsolásig, vagyis augusztus 29-ig még meg kell várni a selejtezők utolsó körét, a bajorok viszont a bajnoki címükkel nemcsak a főtáblát, hanem az első kalapot is bebiztosították maguknak. Itt találhatóak még a tavalyi BL és EL győztesek (Liverpool és Chelsea), valamint a 6 legnagyobb liga bajnokcsapatai.

Ezután már az elmúlt 5 év teljesítményei alapján dőlnek el, hogy melyik csapat melyik kalapban lesz. A német csapatok közül a Dortmund 85,000 ponttal a másodikba, a Leverkusen 61,000-rel a harmadikba került. Az RB Leipzig alacsony pontszámmal rendelkezik, hiszen csak az elmúlt 2 évben szerepeltek az európai kupasorozatokban. Ezzel az elosztással még a Leverkusennek is lehetséges az, hogy az elmúlt 2 év BL győzteseivel (Liverpool és Real Madrid) találkozik.

A végső 32 csapat és a 4 kalap tagjai csak a BL playoffok után derül ki.

1. kalap: FC Liverpool, FC Chelsea, FC Bayern München, FC Barcelona, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain, Zenit

2. kalap: Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, SSC Napoli, Shaktar Donetsk, Tottenham Hotspur, Benfica

2. vagy 3. kalap: Olympique Lyon

3. kalap: Bayer Leverkusen, FC Salzburg, Valencia, Inter

3. vagy 4. kalap: Lokomotiv Moscow, KRC Genk

4. kalap: Galatasaray, RB Leipzig, Atalanta Bergamo, OSC Lille

 

Fordította: Jászapáti Péter

Forrás: www.abendzeitung.de

Powered by Live Score & Live Score App